Helsingin poliisi tutkii karhunlihan luvatonta myyntiä

Poliisin mukaan karhunlihaa on löytynyt merkittäviä määriä suomalaisesta yrityksestä. Tapausta tutkitaan luonnonsuojelurikoksena.

 

Helsingin poliisi on tänään tiedottanut esitutkinnasta, jossa epäillään karhunlihan luvatonta myyntiä ja hallussapitoa. Poliisin mukaan karhunlihaa on löytynyt merkittäviä määriä suomalaisesta yrityksestä. Tapausta tutkitaan luonnonsuojelurikoksena.

Karhunlihan myyntiin tarvitaan aina voimassa oleva lupa. Suomen ympäristökeskus on kansallinen lupaviranomainen, joka voi myöntää karhunlihan myyntiin lupia eli EU-todistuksia.

Ympäristökeskuksen mukaan EU-todistusten hakemusten määrät karhunlihan myyntiin vaihtelevat vuosittain riippuen muun muassa kulloisenkin vuoden kaatolupakiintiöstä. Esimerkiksi vuonna 2023 Suomessa haettiin ja myönnettiin 26 EU-todistusta karhunlihan myyntiin. Vastaava luku vuonna 2022 oli 36 ja vuonna 2021 noin 60.

Suomessa karhu on riistalaji, jolle Suomen riistakeskus myöntää kaatolupia vuosittain siten, että lajin suotuisan suojelun taso säilyy. Myös suomalaisen karhun myynti kotimaisilla markkinoilla vaatii EU-todistuksen ja Riistakeskuksen myöntämän saalistodistuksen, jolla metsästäjä osoittaa saaliin laillisen saannon.

Pakatuissa lihatuotteissa on oltava valmistajan tiedot lihan alkuperän jäljitettävyyden vuoksi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset

Keskustelut