Green Carbon hakeutuu yrityssaneeraukseen, viivästyneille maksuille sorvataan aikataulua

Yrityksellä on maksamattomia maksuja metsänomistajille noin 100 000 euron edestä.

Hiilensidontaa metsänomistajilta ostanut Green Carbon hakeutuu yrityssaneeraukseen. Verottaja haki yritystä konkurssiin, ja koska verottaja ei ollut halukas neuvottelemaan eikä hyväksynyt Green Carbonin ehdottamaa maksuaikataulua, yritys päätti hakeutua yrityssaneeraukseen.

Green Carbon on tehnyt yhteistyötä muun muassa metsänhoitoyhdistysten kanssa. Metsänhoitoyhdistykset tarjosivat metsänomistajille Hiiliplus-palvelua, jossa maanomistaja ja Green Carbon solmivat sopimuksen hiilensidonnasta. Hiiliplus-sopimuksessa metsänomistajat ovat lannoittaneet omakustanteisesti metsänsä ja vuokranneet hiilensidonnan määräajaksi Green Carbonille.

Tämän vuoden alusta uusia sopimuksia ei ole kuitenkaan enää solmittu. Yrityksellä on maksamattomia maksuja metsänomistajille kaikkiaan noin 100 000 euron edestä.

Mitä yrityssaneeraus tarkoittaa Hiiliplus-sopimuksen solmineille maanomistajille?

”Se tarkoittaa käytännössä sitä, että viivästyneet maanomistajakorvaukset pysyvät edelleen velkoina ja yritetään sovitella myös maanomistajien suuntaan maksuaikataulua, missä niitä korvauksia aletaan maksamaan pois. Vakaa aikomus on kaikista näistä velvoitteista suoriutua jollain aikavälillä”, lupaa Green Carbonin toimitusjohtaja Matti Toivonen.

Lue lisää: ”Varmasti tulee konkursseja” – kaatuuko orastava hiilimarkkina?

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut