Forest.fi: Metsien monitoroinnin käsittely lykkääntymässä keväälle EU:ssa

EU:n komission kiistanalainen ehdotus metsien monitoroinnista ei etene tänä vuonna EU:n parlamentissa, sanoo maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah.

Suomen ja monien muiden EU-maiden arvostelema komission ehdotus metsien monitoroinnista on lykkääntymässä EU-parlamentissa todennäköisesti ensi kevääseen. Asiasta kertoo metsäalan Forest.fi:-sivustolle Suomen maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah (kd.).

Essayah perustaa arvionsa lokakuiseen vierailuun Euroopan parlamentissa Strasbourgissa Ranskassa.

”Kun kävin parlamentissa, aika monet olivat sitä mieltä, että tässä ei tapahdu vielä tämän vuoden aikana. Todennäköisesti se siirtyy parlamentissa ensi keväälle”, Euroopan parlamentin jäsenenä vuodet 2009–2014 toiminut Essayah sanoo.

”Esitystä on pyöritelty niin neuvostossa kuin parlamentissakin. Asia oli (euro)vaalien alla vähän niin kuin holdissa, eli siinä ei tapahtunut juurikaan mitään”, Essayah toteaa.

Euroopan komissio julkaisi viime syksynä asetusehdotuksen metsien tilan aiempaa yksityiskohtaisemmasta seurannasta unionin alueella. Ehdotuksen tavoitteena on tuottaa vertailtavaa ja ajankohtaista metsätietoa esimerkiksi ennallistamisasetuksen tietopohjaksi.

Suomelle metsiin liittyvät EU-asiat ovat erityisen tärkeitä, koska Suomi on Euroopan metsäisin maa. Metsät peittävät yli 75 prosenttia maapinta-alasta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut