Finsilva kartoittaa hirviä ja linnunpesiä droonilla – ”Arvokas työkalu”

Lämpökamerakuvat auttavat eläimistön seurannassa ja tuhojen ehkäisyssä.

Lämpökameralla otetussa kuvassa keskellä oleva punainen piste on hautova teeri. (Kuva: Onni Mäkinen).
Lämpökameralla otetussa kuvassa keskellä oleva punainen piste on hautova teeri. (Kuva: Onni Mäkinen).

Metsätalousyhtiö Finsilva on testannut tänä vuonna droonien hyödyntämistä  metsän- ja riistanhoidossa. Drooneilla otettujen lämpökamerakuvien on todettu auttavan eläimistön seurannassa ja metsätuhojen ennaltaehkäisyssä.

Lämpökuvausta on kokeiltu yhtiön mailla Keski-Suomessa yhteistyössä droonikuvaukseen erikoistuneen Pöllönsilmä UAV:n kanssa.

Lämpökamerakuvausta on hyödynnetty esimerkiksi hirvien talvilaidunpaikkojen ja kanalintujen pesäpaikkojen kartoituksessa. Pesäpaikkojen kartoitus auttaa välttämään pesien tuhoutumista metsänuudistamisessa, tieto talvilaidunpaikoista on avuksi puulajivalintoja tehtäessä.

”Luonnon monimuotoisuuden vaalimisen pitää olla yhä tärkeämmässä roolissa metsänhoidossa. Droonilla tehdyt lämpökamerakuvaukset yhdistettynä muuhun metsästä saatavaan dataan ja karttatietoon ovat arvokas työkalu tässä työssä”, Finsilvan toimitusjohtaja Juha Hakkarainen sanoo.

Droonikuvauksia tullaan Hakkaraisen mukaan jatkamaan Finsilvan mailla. Yhtiö on mukana myös Metsäkeskuksen vetämässä HirviDrone-hankkeessa, jossa tutkitaan droonien ja tekoälyn mahdollisuuksia hirvivahinkojen ehkäisyssä. Hanke käynnistyy tänä syksynä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito