Essayah: ”Navettainvestoinnit voivat Suomessa jatkua”

Metsäkatoasetuksen lykkääminen on tärkeää niin yrityksille kuin viranomaisillekin, maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah toteaa.

EU-komissio esitti eilen keskiviikkona metsäkatoasetuksen soveltamisen aloittamiseen lykkäämistä. Samalla se julkaisi asetuksen toimeenpano-ohjeet, joita on odotettu jo pitkään.

Ohjeet näyttävät mahdollistavan navettojen rakentamisen Suomessa tulevaisuudessakin. Ohjeiden mukaan metsäkatoa ei nimittäin aiheutuisi niissä tapauksissa, joissa metsää siirtyy maatalouskäyttöön, jos se on välttämätöntä eläinten hyvinvoinnin varmistamiseksi.

Tämä on tärkeää navettainvestointien näkökulmasta, maa- ja metsätalousministeriöstä todetaan.

”Nyt saadut suuntaviivat tarjoavat joustoa, jonka perusteella voi arvioida, että navettainvestoinnit voivat Suomessa jatkua.  Se on ollut koko ajan tavoitteemme. Toimeenpanon lykkääminen taas on tärkeää niin suomalaisyrityksille kuin viranomaisille, jotta järjestelmät ja prosessit ehditään saada kuntoon”, sanoo maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah tiedotteessa.

Myös komission tietojärjestelmän kehittäminen ja eri maiden riskiluokittelutyö on edennyt. Tietojärjestelmän, johon yritykset toimittavat metsäkatoasetuksen tietovaatimukset, avataan marraskuun alussa. Komission maariskiluokitusperiaatteiden mukaan suurin osa maailman maista tullaan luokittelemaan todennäköisesti ”pieniriskisiksi”.

Asetuksen lykkääminen edellyttää vielä EU-parlamentin ja neuvoston hyväksyntää.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat