Ennallistamistyö käynnistyy, aikaa suunnitelman laatimiseen kaksi vuotta

Työtä tehdään vuoropuhelussa sidosryhmien kanssa, ympäristöministeriöstä kerrotaan.

Kansallisen ennallistamissuunnitelman valmistelu on käynnistynyt. Ympäristöministeriö on kutsunut suunnitelmaa valmisteleviin ryhmiin edustajat muun muassa ympäristöministeriöstä, maa- ja metsätalousministeriöstä, Suomen ympäristökeskuksesta, Luonnonvarakeskuksesta, Metsähallituksesta, Suomen metsäkeskuksesta ja Suomen riistakeskuksesta.

Työtä tehdään viidessä eri teemaryhmässä, joista yhdessä keskitytään metsäluontoon. Muissa ryhmissä aiheina ovat maa- ja sisävesiluontotyypit, meriluonto, kaupunkiympäristöt ja maatalousympäristöt.

Työryhmillä on kaksi vuotta aikaa laatia omalta osaltaan ehdotukset kansalliseksi ennallistamissuunnitelmaksi. Suunnitelmat valmistetaan vuoropuhelussa sidosryhmien kanssa. Jokainen teemaryhmä laatii oman osallistamissuunnitelmansa keskeisten sidosryhmien kuulemista varten.

Myös tiedepaneelit osallistuvat työhön. Ne kokoontuvat loppuvuodesta työpajaan ja valmistelevat katsauksen asetuksen vaikuttavasta ja oikeudenmukaisesta toimeenpanosta.

Ennallistamisasetus tuli voimaan elokuussa. Asetuksen tavoitteena on ottaa käyttöön koko EU:n alueella ennallistamistoimenpiteitä, jotka kattavat vähintään 20 prosenttia asetuksen soveltamisalaan kuuluvista maa- ja merialueista ja ekosysteemeistä vuoteen 2030 mennessä sekä kaikki ennallistamisen tarpeessa olevat ekosysteemit vuoteen 2050 mennessä.

Lisää aiheesta: Miten ennallistamisasetus vaikuttaa?

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat