Budjettiesitys: Sopeutustoimet toteutukseen, Metsähallituksen tuloutusta lisätään

Tarkemmat tiedot ensi vuoden talousarviosta saadaan syyskuun loppupuolella.

Hallituksen budjettiriihessä päästiin sopuun ensi vuoden talousarvioista. Sen mukaan valtion menot ovat 88,8 miljardia ja tulot 76,6 miljardia. 12,2 miljardin alijäämä rahoitetaan velalla.

Aiemmin on päätetty 9 miljardin euron sopeutuksesta, johon liittyvät päätökset pannaan nyt toimeen. Uusista sopeutustoimista ei tehty päätöksiä.

Ensi vuoden talousarvio julkaistaan 23. syyskuuta. Hallitus esitteli siitä kuitenkin jo poimintoja tiistain tiedotustilaisuudessa.

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalla kasvatetaan Metsähallituksen tuloutuksia 11 miljoonalla eurolla. Lisäksi hallinnonalan valtionavustuksiin tukee 8,5 miljoonan euron säästö.

Vapaaehtoisen luonnonsuojelun eli Metso- ja Helmi-ohjelmien tehostamiseen ja yksityisrahoitteisen luonnon ennallistamistyön lisäämiseen kohdennetaan noin 1,8 miljoonaa euroa. Rahoituksella vastataan ennallistamisasetuksen voimaantuloon sekä lisätään arvokkaiden, kuten vanhojen metsien suojelua.

Toisaalta hallitus panostaa biotaloussektorin kasvuun, kilpailukykyyn ja kannattavuuteen kohdentamalla 10 miljoonaa euroa elintarvikeviennin, huoltovarmuuden ja metsäsektorin arvoketjujen edistämiseen.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat