Avoimet opetusmateriaalit tukemaan metsäalan ammattiosaamista

Tapion laatimat materiaalit on tarkoitettu metsäalan opetukseen, mutta soveltuvat kaikille metsämaasta ja metsänhoidosta kiinnostuneille.

Tulevilla metsäammattilaisilla ja heidän opettajillaan tulisi olla vankka ymmärrys metsien kasvun perusteista ja parhaista käytännöistä kasvun edistämiseksi sekä biomassan kestävän korjuun periaatteista ja mahdollisuuksista. Tieto on kuitenkin hajanaista, ja sen koontiin kuuluu opettajilta huomattavasti aikaa.

Vastaukseksi ongelmaan Tapio on luonut avoimen oppimateriaalin sekä verkkokurssin metsäalan opettajien, opiskelijoiden ja muiden toimijoiden käyttöön yhdessä Metsäkoulutus ry:n kanssa.

”Valmiit opetusmateriaalit, joita opettajat ja opiskelijat voivat hyödyntää ovat erittäin toivottuja, sillä ne kokoavat yhteen pakettiin ajantasaisimman tiedon”, sanoo lehtori Miika Näsi Hämeen ammattikorkeakoulusta Evolta.

Opetusmateriaalit on tarkoitettu metsäalan opetukseen ammattioppilaitoksissa ja -korkeakouluissa, mutta ne soveltuvat kaikille metsämaasta ja metsänhoidosta kiinnostuneille.

Verkkokurssin ja esitysten sisällössä on hyödynnetty metsänhoidon suositusten päivitystyötä, jota Tapio koordinoi. Hanke käynnistyi toukokuussa 2023 ja päättyy syyskuussa 2024. Koulutusmateriaali on ladattavissa hankkeen verkkosivulta.

Tapion kumppaneita hankkeessa ovat Metsäkoulutus ry, Luonnonvarakeskus, Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK), Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (XAMK), Itä-Suomen yliopisto, Koneyrittäjät ry, Lapin ammattikorkeakoulu (Lapin AMK) ja Bioenergia ry.

Hanke on Metsämiesten säätiön rahoittama.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito