Aurinkovoimaa Sveaskogin maille, tavoitteena kahden gigawatin tuotanto

Sveaskog omistaa neljätoista prosenttia Ruotsin metsistä.

Ruotsin valtion metsiä hallinnoiva Sveaskog panostaa aurinkoenergiaan. Yhtiö on sopinut yhteistyöstä kahden toimijan, Alightin ja Svea Solarin, kanssa. Yhtiöt rakentavat voimalat Sveaskogin maille, Sveaskog myös investoi puistoihin.

Yhteistyö kattaa aurinkovoimaa kahden gigawatin verran seuraavan viiden vuoden aikana.

”Sveaskogin missiona on luoda arvoa metsästä ja maasta. Aurinkoenergiaan investoiminen omalla maallamme on meille luontevaa. Lisäksi se on meille keino edistää siirtymää kohti fossiilivapaita energialähteitä”, sanoo Sveaskogin toimitusjohtaja Erik Brandsma tiedotteessa.

Näin Sveaskog lisää toimintaansa uusiutuvan energian parissa. Yhtiön energiasalkussa on jo ennestään tuulivoimaa ja biopolttoaineita.

Sveaskog omistaa neljätoista prosenttia Ruotsin metsistä eli noin 3,4 miljoonaa hehtaaria. Mikäli 10 000 hehtaaria eli 0,2 prosenttia Sveaskogin omistamista maa-alueista valjastettaisiin aurinkopuistoiksi, ne tuottaisivat noin viisi gigawattia energiaa. Se tuplaisi tämänhetkisen aurinkovoimakapasiteetin Ruotsissa.

Sveasgogin ja Alightin yhteistyön kaksi ensimmäistä aurinkopuistoprojektia sijaitsevat keskisessä ja eteläisessä Ruotsissa. Ne ovat kooltaan 150 ja 70 hehtaaria.

”Aurinkoenergia on nopea ja kohtuuhintainen ratkaisu ilmastokriisin hillitsemiseksi, etenkin ottaen huomioon jatkuvasti kasvava tarve uusiutuvalle sähkölle”, sanoo Alightin toimitusjohtaja Harald Överholm.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat