Kuudessa päivässä 100 000 kannatusilmoitusta – aloite Elokapinan lakkauttamiseksi etenee eduskuntaan

Ympäristöjärjestö halutaan määritellä kansalaisaloitteessa rikollisryhmäksi.

Kannatusilmoitusten keräys kansalaisaloitteelle ympäristöjärjestö Elokapinan lakkauttamiseksi on päättynyt. Aloite keräsi kuudessa päivässä 100 000 kannatusilmoitusta ja etenee eduskunnan käsittelyyn. Aloitteet viedään eduskuntaan, mikäli ne ovat keränneet yli 50 000 kannatusilmoitusta kuudessa kuukaudessa.

Vaikka asia eteneekin eduskunnan käsittelyyn, se ei tarkoita, että aloitteen vaatimukset toteutuisivat.

Kansalaisaloite Elokapinan lakkauttamiseksi laitettiin vireille 26. syyskuuta Kansalaisaloite.fi-palvelussa, ja keräys päättyi lokakuun 1. päivä. Kannatusilmoitukset ovat tällä hetkellä tarkastettavana.

Aloitteessa esitetään, että Elokapina tulee määrätä välittömästi lakkautettavaksi ja määritellä järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi tuomioistuimen toimesta. Myös Elonvaalijat Ry tulee lakkauttaa välittömästi ja poistaa yhdistysrekisteristä. Lisäksi rikoslakiin tulee lisätä pykälä, jossa rikollisen toiminnan rahoittaminen on kriminalisoitavaa.

Kansalaisaloite.fi-palvelussa on tehty erilaisia lakialoitteita runsaat 1 500 kappaletta. Niistä vain 78 on edennyt eduskuntaan. Aloite Elokapinan lakkauttamiseksi on verkkopalvelun eniten kannatusilmoituksia kerännyt aloite. Toiseksi eniten ilmoituksia (vajaat 60 000) keräsi Ei koronapassia työpaikoille -aloite vuodelta 2022.

Elokapinan ja ruotsalaisen ympäristöjärjestön mielenosoittajat töhrivät punaisella maalilla Eduskuntatalon pylväitä ja portaita viime viikon keskiviikkona.

Lisää aiheesta: Elokapina-rahoitusta ei käytetty Eduskuntatalon töhrimiseen

Kommentit (1)

  1. Eduskuntahan elokapinaa ei pysty lakkauttamaan vaan tuomioistuin. Lakkautusta tuskin tullaan näkemään.

Luonto Luonto