Bioaika-rekka esittelee huomisen arkea
Perjantaina paikalla oli paljon koululaisia, joita Bioaika-rekka kiinnosti kovasti. Ämpäri, pihakivetys, foliovuoka, kosmetiikkapurkki, komposiitti terassilaudat ja pyörän runko voidaan tehdä uusiutuvasta materiaalista.
”Moni tulee rekkaan ennakkoluuloisena, hyvin suppealla tiedolla varustettuna. Ja lähtee hymyissä suin ulos, pää täynnä uutta tietoa”, kertoo Bioaika-rekan kuljettaja Tomppa.
”Arkipäiväisillä asioilla on suuri vaikutus maapallon tulevaisuuteen. Valitsemalla puupohjaisia, maatuvia tuotteita jätevuoriongelma pienenee ” kertoo Bioaika innoittaja Riikka Hurskainen.
”Kestäviä raaka-aineita hyödyntävillä yrityksillä on tulevaisuudessa kysyntää – vielä ehtii mukaan. Sijoitus suomalaiseen metsämaahan näyttää valoisalta. Uusiutuville raaka-aineille on kasvava tarve” sanoi Kalle Vanhatalo, Tapion asiantuntija.
Kuvia ja tunnelmia tapahtumasta:
John Deerellä tuotekehitystöissä työskentelevä Teemu Kurki oli lähtenyt Silva näyttelyyn esittelemään uutta konetta. ”Juuri nyt koneet käyvät hyvin kaupaksi. Yksi tavoite näyttelyssä mukana ololle on houkutella uusia työntekijöitä John Deeren Joensuussa sijaitsevalle tehtaalle.”
Klapikoneita valmistavan Palaxin myyntipäällikkö, Timo Taulutie, kertoi, että ”klapikoneala elää viiden vuoden sykleissä. ” Aallonpohja on nyt nähty ja uusi puulämmitysbuumi on meneillään. Näyttelyssä yllättävää on ollut se, että eniten kiinnostusta on herättänyt järeämmän luokan klapikone urakointiin.
Virtuaalitodellisuus tulee myös metsään. Kirsi Nordstöm Stora Ensolta vei näyttelyvieraan ruotasalaiselle Skoghallin tehtaalle ja puunkaatoon metsään.
Metsälehden Mikko Riikilän ja Risto Mykkäsen teroitustyöpaja oli supersuosittu.
Metsälehden, Metsäkustannuksen ja Tapion messupisteellä oli vilkasta. Esittelyssä oli niin kirjoja, kuin myös erilaisiin metsätaitojen opiskelun ja metsätiedon hallinnan digiratkaisuja.
Pielisen-Karjalan tukkilaisperinne ry esitteli Silva metsänäyttelyssä metsätöiden tekoa vanhaan malliin. Tukin kuljetus hevosen vetämänä uittoreiteille, uittopuomien valmistus ja närelenkin vääntö, jolla yhdistetään puomit toisiinsa. ”Raskasta työtä ja pitkiä työpäiviä on ollut tekomiehen työ ”sanoi Jaakko Saaristo. ”Yhdistyksen 20-vuotisjuhlan kunniaksi lähes kaiken nähneenä vielä riittää intoa vääntää” kertoi Terho Turunen.
Ratsumieskilta esiintyi
Jos ajankohtaiset metsäasiat kiinnostavat, tilaa Metsälehti tästä.