Mutta kannattaako ?
Kuvan tapauksessa ensimmäinen raivaus oli ennakkoraivaus. Melkoinen matto raivaustuotteita lojui tälläkin kohtaa odottelemassa lahoamista . Raivaustaksa on taatusti kaiveltu taulukon yläpäästä . Poistettavaa oli kertynyt vuosien saatossa todella paljon .
Raivauksesta koitunut hyöty oli ainoastaan , että kone saatiin tekemään harvennus . Metsänhoidollista hyötyä ei enää muodostunut . Todennäköisesti kuvan kohta oli jäänyt harventamatta edellisen hakkuun yhteydessä juuri liiallisen aluskasvoksen vuoksi .
Tuohan siitä seuraa, kun taimikonhoito lyödään ”lössiksi”.
Koivu valtaa tilan, mutta sekään ei pärjää kunnolla itsensä kanssa ilman R- sahaajaa.
Pinellä kuviolla aivan sama missä asennossa makaa. Kyllä se monimuotosaarekkeeksi kelpaa.
Päävaltapuut silti pärjäävät vaikka ei raivaittaisi, ottavat tarvitsemansa.
Koivu tuossa seassa lannoittaa ja häipyy aikanaan, silti niitä voi raivata pois pikkuhiljaa.
Suurenpaan kustannuskriisi metsänhoitoon ei MV;n tyyli tietenkään sovi.
Meillä aikapaljon vastaavia työmaita. Itse en ole ihan noin voimakkaasti koivuja poistanut kuin suorittava tekee. Olen välttänyt tuota omenapuu asentoon hakkaamisesta jo pelkästään esteettiseltä kannalta. Olen tällaiset ”räippäviidakot” harventanut kuitenkin koivikon tiheyteen.
Onhan se niin että harvoin noista räipistä mitään huippulaatuista puuta tulee, mutta onhan siellä kuitenkin jotain kasvamassa.
Pinellä kuviolla aivan sama missä asennossa makaa. Kyllä se monimuotosaarekkeeksi kelpaa.
Lähetetty: 16.09.2016 Lähettäjä: jees h-valta
Minullakin on ollut – kun olin suhteessa erilaisiin työnantajiin – leimikot 5000 – 32000 kuution kokoisia.
Niissä ei käsittelytapaa muutettu, jos vaikka avohakkuualueen keskellä oli ykkösharvennusta viisi hehtaaria. Sileäksi sekin pantiin, ihan vaan homman helpottamisen vuoksi.
Aika usein vuoden leimikon koko oli yli sata hehtaaria.
Eipä tuollaisia leimikoita enää missään näe. Yli viisi hehtaaria on jo kohtuu leimikko. Ajat ne muuttuvat. Onhan nuo metsät nuorentuneet noista ajoista.