Kun kerran uhkasin, niin tässähän se alikasvoskuvio on. Ollut peltona ehkä viime vuosisadan alussa, ottanut sen jälkeen koivikon ja alle kuusikon. Koivut kasvatettu täyteen mittaan, 3-4 tukkiarunko ja hakattu noin 40 vuotta sitten. Kuuset olivat kuitupuukokoa. Päätehakkuukokoahan tämä jo on. Sen jälkeen mätästys ja koivulle.
Laatukin kuusissa on pitkälti sitä, mitä meillä jalostavassa portaassa kipeästi kaivataan.
Jaa, unohtui laittaa että ”ensiharvennus” tehtiin 1996. Tukkiosuus taisi olla muistaakseni yli 60%.
mukavaa tuijjotettettavvaa!!!!!
Eikös tuo ole ollut yleisesti hyväksyttyä että koivujen jälkeen syntynyt alikasvoskuusikko toimii. Tuollaisia metsiä on paljon kun huomaa kulkiessa vanhoja sammaloituneita kiviröykkiöitä siellä täällä.
Minusta tuolla aiemmassa keskustelussa ei ollut tästä metsänhoitotavasta kyse.
Muistatko oliko ennen ensiharvennusta tehty ennakkoraivaus, kun harvennus onnistunut noin hyvin…….;)
Nykyisinhän ostomies lähtee talosta, ettei malta edes kahvia juoda ,jos metsänomistaja ei suostu tekemään ennakkoraivausta
Jos se koivujen kellistys käy ennakkoraivauksesta niin sitten kyllä. Eipä ole kyllä koskaan sellaisia ehdoteltu, onhan niitä tullut omasta halustaan raivailtua.
Onko puissa hirveitä korjuuvaurioita kun on raivaamattomana harvennettu?
Terveisin: Korpituvan Taneli
Itse asiassa ei tässä ollut silloin mitään raivaamista. Kuviolla näki esteettömästi eikä korjuujäljessä ollut sanomista. Joskus aikoinaan on pienet puolikuivat kuusenkarat keräilty aidantolpiksi, siinä kaikki. Nämä pihlajanräipät ovat ilmestyneet vasta viimevuosina. Siinä mielessä erikoinen kuvio ettei viimeisten kolmen sukupolven aikana ole tarvinnut istuttaa, hoitaa taimikkoa eikä edes raivailla. Ei ole aina ihan näin helppoa näillä rehevyyksillä.
Melko mahtava on kuusikko ja jos on ns. huoltovapaa, niin mikäs tuollaista on kasvatellessa. Hienolta näyttää.
Komeaa kuusikkoa eikä varmasti ole syntytapansa puolesta ainoa lajissaan. Tosin viljelyfanaatikot epäilevät varmaankin tässä tapauksessa joka puun olevan umpilaho.