Onko nuo naulat vallan kyläsepän tekemiä ja kuinkahan vanhoja? Lopen-Tammelan erämaasuolla näitä vanhoja, turveladon hirsirakennelmien jäänteitä silmäilin.
Onko nuo naulat vallan kyläsepän tekemiä ja kuinkahan vanhoja? Lopen-Tammelan erämaasuolla näitä vanhoja, turveladon hirsirakennelmien jäänteitä silmäilin.
Naulasta näkyy käsityön jälki, joten kyllä tuon on seppä takonut. Joko oman kylän seppä tai sitten kauempaa. Huomoiden rakennus, veikkaisin rakennusajaksi 1900-luvun alkua.
Tukeista ja naulan takomisesta tuli mieleen:
http://www.youtube.com/watch?v=sFlwF3bo0oo
Kyllä normaalimies kulmasohvan kokoaa!
Siinäpä kunnon raaspiikki
Onko nämä turveladot, jonkun firman jäljiltä?
Vanhankansan hirsiset heinäladot oli kyllä koottu ilman minkäänlaista naulaa tai muuta metallia.
Asuinrakennuksissakin, vain vuorauksissa ja kattorakenteissa oli nauloja. Sitten tietysti ovien saranat, lukot ja haat.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Eikös tuo ole vanha ratanaula joka on saanut muunlaisen käytön
Mistähän kohtaa latoa lienee tämä jäänne? Siinähän näkyy naulan lisäksi muutakin metallia. Sepän takoma naula näyttää aika kookkaalta, jos mittakaavaksi kelpaava kasvi on lieko – vai liekö se variksenmarja?
Toisin kuin maastoretkellä vastaantuleva muovinen roskapussi, tämän kuvan kaltainen kohde vetää mielen hartaaksi.
Hmm hiihtoniilon mielestä nyt näkyy kyläsepän kädenjälki, ajassa mennään digitaaliajasta kunnioitettavan paljon taaksepäin. Tuolloin ei nauloja turhanpäin tuhlailtu vaæn joka naulalla oli tarkootus…olisipas nykyaikana yhdenmukaisesti askareissa vastaavanlainen päämäärä. Ehkä uudet sukupolvet ossaavat kierrättää näitäki nauloja uušiin tarkotuksiin.tai ehkäpä eiii..
Ei nuo naulat kovin isoja olleet, ehkä 4-tuumaisia. Kuva saattaa vääristää.Poikkileikkaus enempi litteä, ei neliö. Suon likellä on sijainnut joskus vaatimaton torppa. Ehkä torppari on muutamalle lehmälleen turvekuivikkeita suolta kerännyt.