Riippakuusikossa on seassa myös muutama tavallinen kuusi. Ovat kasvaneet suunnilleen samaa tahtia. Kuvan kuuset on istutettu syksyllä -90.
Riippakuusikossa on seassa myös muutama tavallinen kuusi. Ovat kasvaneet suunnilleen samaa tahtia. Kuvan kuuset on istutettu syksyllä -90.
Tuo riippakuusien välissä nököttävä aivan tavallinen suomalainen metsäkuusi taitaa kuvastaa aika hyvin minua itseäni. Usein nimittäin tulee tunne, että onko tämä enää ollenkaan se sama maa, johon lähes 60 vuotta sitten synnyin? Jopa näissä metsäkeskusteluissa tunnen joskus itseni hieman ulkopuoliseksi, koska joidenkin mielipiteet tuntuvat aivan ulkoavaruudesta tulleilta. Jopa biologian ja taloudenkin lakien muuttaminen tuntuu heistä mahdolliselta.
Mutta sillä kuusella johon itseäni vertasin, on sentään ihan pystyt oksat!
Noita riippakuusia kannattaa viljellä varsinkin pohjois-suomen lumisimmilla alueilla, jossa kotimaisetkin kuuset ovat raakkaantuneet kapealatvaisiksi ja niissä oksat ovat myötäsukaan, eli lumi tulee helpommin alas kuin esim tuon pystyoksaisen kuusen oksilta.
Vaarojen rinteden kuuset ovat erilaisia kuin täällä etelämmässä. Samon noita kapeampia kuusia voisi OMT- ja OMAT- kankailla kasvattaa huomattavasti tiheämmässä.
Juuri näin kuin Jätkä totesi. Riippakuusia istutettiin 3000 kpl hehtaarille. Kaksi harvennusta on nyt tehty ja kasvu jatkuu.
Kynttiläkuusena itse pidän. Riippakuusi on sellainen, jossa pitkät oksat sivulle ja niistä roikkuu pitkiä riippuvia hapsuja.
Ihan miten vaan. Ei nimi kuusta pahenna!
Noita istutin itsekin samoihin aikoihin, mutta pieninä metsiköinä sinne tänne, pelkästään maiseman vuoksi. Röykän taimitarhalta hain. Eivät ne halpoja taimia olleet. Istutitko todella hehtaarin alan noita? Eikö tullut liian kalliiksi?
Näitä istutettiin yhteensä kolme hehtaaria. Liittyivät silloin laajempaan pellonmetsitysprojektiin, joten eivät tulleet minulle kalliiksi.
Voi juma, että tuollainen erikoisuus kelpasi pellonmetsitystukeen mutta minun h-haapani ei. Taas riittää että siinä roikkuu havuja.
Onko riippakuusten rungot suoria vai kiemurtelevatko?
Näyttäisivät kasvan pitemmiksi kuin tuo metsäkuusi.
”-Kynttiläkuusena itse pidän. Riippakuusi on sellainen, jossa pitkät oksat sivulle ja niistä roikkuu pitkiä riippuvia hapsuja.”
Tarkoittanet kampakuusta. Tai sitten käärmekuusta. Nuo eivät ole kumpaakaan.
Pientä kiemurtelua on ollut. Nuorenpana se näkyi selvemmin. Nyt rungot alkavat olla suoria.
Näitä tituleerattu jossaki surukuusiksi
Surukuusi -nimi on myös meilläpäin käytössä. Jesellehän nämä taitaa aiheuttaa ihan oikeaa surua, tuskin sentään muille!
Jos oksankulma on jyrkkä, niin sahatavaran laatu on huonoa. Oksa kulkee pitempään puun sisällä kun on alaspäin vinossa.
Eilen (01.07.2017) pääsin tutustumaan tähänkin kohteeseen. Yllätys oli suuri. Oksakulma on liki suora. Oksa taipuu lähellä runkoa alas.
Tälläkin kohteella kasvu ollut kova.
Melko suoran kulman lisäksi oksat näyttävät jäävän ohkaisemmiksi kuin tavallisissa kuusissa.
Hyvä huomio visakallo: oksat ovat todella ohuita, lyijykynämäisiä.