Mikähän Stihlin terissä on vikana? Halkeilevat kuin näkkileipä. Eivät ole joutuneet kuumana veteen, minkä nyt vesisateeseen.
Mikähän Stihlin terissä on vikana? Halkeilevat kuin näkkileipä. Eivät ole joutuneet kuumana veteen, minkä nyt vesisateeseen.
Onko liian kova haritus. Mulla kävi samoin kun haritin koko piikin. Nyt kun olen harittanut vähän kerrallaan ja sitten käännän enemmänkin piikin kärkeä on halkeilu loppunut.
Terä käynnyt kuumana. Lämpö kurun pohjasta halkeaa.
En ole eläissäni nähnyt tuollaista terää. Oletko sahannut tuolla puita?
Teroitus on päin perc…ä Etukulma on negatiivinen, ikäänkuin olisi ollut pellinsahaukseen tarkoitettu – puu ei tuolla katkea. Haritus taitaa olla todellisuudessa hyvin pieni. Terä on ollut löyhästi kiinni, eli pyörinyt laippojen välissä.
Vika ei varmasti ole ollut terässä, vaan käyttäjässä.
Jätkän kanssa samaa mieltä, ei tuommosella terotuksella ole metsään mittään asiaa.
Missähän kunnossa kulmavaihde ja kytkin mahtaa jo olla?
Stihl tekee loistavat terät. Terä pitää olla jatkuvasti mahdollisimman terävä ja haritus kunnossa. Terävä terä kestää kyllä suositellun harituksen. Virheellinen teroitus väärän harituksen kanssa kuumentaa terän ja halkeilua alkaa esiintyä. Itse viilaan kevyesti joka tankilliselle ja kun käy kiveen niin heti viila esille ja terä kuntoon. Haritusta ei tarvi olla koko ajan säätämässä, riittää kun silloin tällöin tarkastaa ja säätää.
Kovat kierrokset eivät vaikuta haritukseen millään tavalla. Kaatuvaan puuhun kiinni jäänyt terä vie harituksen joskus pieleen.
Aloittajan kannattaa ostaa viilanohjain ja myös käyttää sitä. Ei terää saa tuohonkuntoon päästää…
Mielessä kävi, että tuossa on terä viikon sahauksen ja viiden hehtaarin jälkeen – viilaamatta.
Mutta sitten heräsi epäilys, että terä onkin ollut jossain kulmahiomakoneessa tms ja sillä on sahattu vuolukivilaattoja tai vastaavaa. Löyhässä se on ollut, koska laipat ovat hieroneet keskiterän pilalle.
Kuvien terillä ei saa puuta poikki kuin korkeintaan polttamalla. Viilanohjaimella ja vaikka metsälehden videon avulla pääsee vähän parempaan tulokseen.
https://www.youtube.com/watch?v=xNjOjk7TCTw
Mullakin kesti stihlin alkuperäinen terä useamman vuoden, mutta lopulta lähti halkeamaan yhdestä paikkaa samalla tavalla.
Tuolla teroituksella ei puu katkea.
Taitaa olla jätkän koulut käynnyt sahaaja, tuon terän omistaja. Sieltä lukijoitten kuvista löytyy minun terä. On hiukka erilainen hammas. Tuo pikku viilalla viilattu. Tuollaisia näkee paljon isäntien sahassa.
Jos viilan kokoa arvioidaan, niin onhan päivänselvää, että vain todella paksulla viilalla – n. 2 senttisellä, on voitu viilata noin takakenoinen hammas. Pikkuviilalla se olisi ”haukannokalla.”
Oli viila minkä kokoinen tahansa, sen pitäisi olla oikealla syvyydellä hampaassa. Tosin tuollaisia teriä tulee, kun viilailee vain joka seitsemäs päivä.
Tuolla terällä voi saada kolmisenttisen puun poikki, kun syöttää terän n. kello kolmen osalla kovilla kierroksilla puuhun.
Käy opikolla jos et nää, Aivan varmasti moottorisahaviilalla tehty terä. Sinä elät taas aivan omissa kuvitelmissai, Et tajua yksinkertaisia tosiasioita, Niinhän se menee toiset tekee ja toiset valittaa kun muuta eivät osaa.
Tuonkin terän jos viilaisi 4 millisellä, niin olisi hampaassa etunoja.
Selitetään tyhmälle. Tuo lämpökouru on jotain 6-7m Sitten viilattu siten että kokoajan nousee viilaus ylemmäksi oikeasti pitäisi laskeutua alemmaksi, Tuossa hammas jotain 3 millin korkuinen. Taas sinun päässä kuviteltuja juttuja minun terästä. Hellitä hiukan elät kuvitteelisessa maailmassa epäilet kaikkea mitä minä sanon. Sitä kutsutaan vainoharhaksi suomeksi sekopäätyypiksi.
Selität, että kouru on 6 – 7 milliä. Hampaan korkeus on kuitenkin helposti 5 milliä. Rintakulma on pitäisi olla jotain 80 astetta, se on niin mitaten monessa hampaassa niin kenassa taaksepäin, että se on ennemminkin 120 astetta. Sellaiseen rintakulmaan pääsee vain 20 millisellä viilalla – ja se on varma.
Oleko tosissasi….Sellaiseen rintakulmaan pääsee vain 20 millisellä viilalla – ja se on varma……20millin viila. Tajuatko mitä puhut, Mistä tuollaisia viiloja saa. En ole kenenkään kuulut käyttävän. Ne taas sinun kuvitteelisia juttuja jotka ovat täyttä huuhaata. Vai paperilla askartelet sinä. Ei uskoisi sinun ikäsestä. Niinhän ne sanoo vanhuksesta tulee lapsi…Ai metsäalan ammattilaiset…Oletko hölmölästä kotoisin alkaa nuo jutut siltä kuulostaa.
Et taida nähdä hampaan profiilia? Yläreuna ei ole vielä lähelläkään terän säteen suuntaa ja siitä pitäisi vielä rutkasti työntyä eteenpäin.
Ajatuksesi – ukkoressukka – eivät ole tästä maailmasta kotoisin. Pohdiskele sinä vain särmää ja sitä, mistä ihmeestä saisi ison pyöröviilan. Hekoheko…
Siitlin terälaatikossa on hyvät teroitusohjeet. Niillä saa hyvän ja pystyvän terän. Itse tosin haritan pikkuisen enemmän kuin laatikon ohje määrittää mutta niinkin saa hyvän terän. Ei ole rakettitiedettä. Mutta voihan tuostakin väitellä.
Minusta tuollaisen terän saa aikaiseksi pienellä ja isolla viilalla. Tiilin alkuperäisteroitus on tehty varmaan noin 5 mm viilalla (tai oikeammin laikalla) mutta itse käytän 6 mm viilaa. Jolloin syvennän hammasta siten että kulmasta tulee oikea. Tuo tiilin alkuperäisteroitus hämää hiukan kokematonta teroittajaa ja helposti teroittaa noin kun kuvassa on tehty. Siinä hammas loppuu vähän kesken kun teroitusuraa ei ole syvennetty viilatessa. Mutta kuten yllä kirjoitin niin laatikossa on hyvät ohjeet.
Ohjeet ovat hyvät ja hampaaseen saa oikean muodon minkäkokoisella viilalla tahansa.
Kuitenkin olen sitä mieltä, että niin surkeaa RS- käyttäjää ei ole, joka puita sahaamalla saa terän tuon näköiseksi.
Olen itseasiassa Satakuntalainen ja se on sellainen maakunta, jossa ei luikertele muut kuin poliitikot ja putkirunkkari, muut puhuvat asiat suoraan.
Siitä kätevä tuo kuvan terotus ettei mitään väliä kumminpäin pistää terän pyöriin.
Vitsihän tuo terän teroitus on 🙂 Vat olisiko joku mamu kurruutellut viikon ja välillä viilalla pyyhkäissyt käsivaralta!