Kylvömännikön kaksikosta toinen puolikas. Tästä voi varsin pian päätellä, että jos otat, ota molemmat tai älä ota kumpaakaan.
Kylvömännikön kaksikosta toinen puolikas. Tästä voi varsin pian päätellä, että jos otat, ota molemmat tai älä ota kumpaakaan.
Repiikö suorittava aina eskaa hakatessaan puut juurineen ylös ennen tyvileikkoa.
Tuollaisissa kohteissa manuhakkuu olisi enemmän kuin paikallaan.
Suorittava oikeassa, ei olisi saanut ottaa kumpaakaan.
Nappaan tarvittaessa ensiharvennusrungon irti maasta , jotta mahdollisimman paljon ainespuuta tulisi talteen (lyhyt kanto) ja toisaalta voisi välttää sahausongelmat tyveä katkaistaessa . Kun puu on esim. kiven tai näköesteen takana , se kannattaa nostaa varovasti juurineen ylös , peruuttaa koura mahdollisimman alas ja tehdä sahaus vasta katkaisukohdan ollessa kunnolla näkyvissä .
Ko keinolla voi myös ”rakentaa” tietä sivukaltolle palstalle . Puu vain irti juurineen ylärinteen puolelta ja kannon pudottaminen alarinteen puolelle raiteen täytteeksi .
Kuvassa olen ottanut ainoastaan havintomateriaalia siitä , miltä toisissaan tyveltä kiinni olevien runkojen juuristo näyttää . Kummallakin rungolla on oma toispuoleinen juuristonsa ,joka levittyy vain kyseisen rungon vapaan puolen suuntaan . Käytännössä tämä tarkoittaa sitä , että mikäli toinen puu poistetaan , tapahtunut vastaa tilannetta , jossa haruksella tuettun tolpan tukiharus poistetaan . Poistetun rungon puolelta puhaltava tuuli tai lumi kaatvat pystyyn jääneen rungon ennemmin ta myöhemmin .