idätyksestä sen verran että omat kokemukset sellaisia että siemenet kannattaa säilyttää vaikka kellarissa tai jääkaapissa muovipussissa turpeen seassa (tai sopiva astia jossa turvetta), avataan pussia välillä että saavat happea mutteivat pääse kuivahtamaan. h
siemen tarvitsee jääkaappilämpötilan tai kylmäkäsittelyn itääkseen,
ei hyvä jos laittaa liian lämpimään
pussissa näkee kun alkaa tulla ituja, syksyllä kerätyistä maalis-huhtikuulla
sitten kun itu tullut niin tölkkiin itupuoli alaspäin ja kasvu alkaa. ensimmäinen talvi on pidettävä suojassa (kellarissa)
Eipäs ollutkaan pyökkiä jääkaapissa ku punavaahteraa ja puna saarnia. Tavan saarnin taimia on jo valmiina. Saarnia käytetään tänäpäivänä ainakin, pyökkiä ei niin paljoa.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Ootko kasvattanu taimet itse? Itse pitäs heittää siemenet turpeeseen ennen talvea, että ne herää keväällä eloon.
osa on kasvatettu itse, mm. kuvassa oleva
lisäksi sain myös
taimia baijerista,
idätyksestä sen verran että omat kokemukset sellaisia että siemenet kannattaa säilyttää vaikka kellarissa tai jääkaapissa muovipussissa turpeen seassa (tai sopiva astia jossa turvetta), avataan pussia välillä että saavat happea mutteivat pääse kuivahtamaan. h
siemen tarvitsee jääkaappilämpötilan tai kylmäkäsittelyn itääkseen,
ei hyvä jos laittaa liian lämpimään
pussissa näkee kun alkaa tulla ituja, syksyllä kerätyistä maalis-huhtikuulla
sitten kun itu tullut niin tölkkiin itupuoli alaspäin ja kasvu alkaa. ensimmäinen talvi on pidettävä suojassa (kellarissa)
itävyyttä voi arvioida kellutustestillä,
huonot kelluu
hyvät uppoaa vesilasiin
joka vuosi ei tule hyvää siementä, muistaakseni
3-7 vuoden välein tais saksassa
Eipäs ollutkaan pyökkiä jääkaapissa ku punavaahteraa ja puna saarnia. Tavan saarnin taimia on jo valmiina. Saarnia käytetään tänäpäivänä ainakin, pyökkiä ei niin paljoa.