Kommentit (8)

  1. Loppu tuote on tehty oikeasta petäjästä.
    Jossain mainostettiin virheellisesti lannoitetun puupellon puita petäjiksi.

  2. Jos kyseiset tukit olisi lannoitettu (saattavat ollakin?) 10 v ennen hakkuuta, niin lannoituksella ei laatuun olisi ollut mitään vaikutusta. Hakkuussa olisi kertynyt 20mottia/ha enemmän tukkia, ja ainakin leimikon laatua se olisi vain parantanut.

    Se, että jos jonkun mielestä lannoitettu puu on vähemmän pyhä ja ei sen takia sovi kirkkorakennukseen on sitten henkimaailman juttuja.

  3. Kuva otettu tabletilla, optiikka asettaa omat rajoituksensa kuvan laadulle.
    Avainsana on ”sydänpuu”.

  4. Meinaatko, että lannoitus 10v ennen päätehakkuuta olisi vähentänyt näiden hirsien sydänpuun määrää? Komeita tukkeja ovat olleet ja komeita hirsiä. Sydänpuuta ei näy kuitenkaan kuin hirsien päässä. Tässä menee huippulaatuinen tukki hukkaan. Kun kivijalka on noin korkea ja räystäät leveät, niin broileritukkikin kestäisi aivan yhtälailla. Toki ajaahan moni Audilla vaikka Skodalla saisi aivan samat kyydit.

  5. 6-tien varrella jossain Joensuusta etelään, en muista tarkemmin, on tsasouna, joka on tehty tosi vankoista hirsistä. Kannattaa pysähtyä katsomaan.

  6. ”Broileripuulle” on kahdensadan vuoden kestotesti tekemättä. 🙁
    Kyllä tuossa arvopuu on arvoisessaan käytössä. Olisiko nuokin puut pitänyt tehdä saheiksi ja myydä ne normihinnalla ulkomaille?

  7. Herran huone ansaitsee vain parasta laatua! Ja kestää sukupolvet! Nätti! Bless You Bless God!

  8. Niimpä!
    Tsasounan on veistänyt Alppisalvos Hyrynsalmelta. Tekijä on Sveitsistä Suomeen muuttanut. Nyt hän opettaa suomalaisia hirrenveistossa.
    Tsasounan malli on Laatokalta, Kizin saarelta, (jos oikein muistan). Tuo sveitsiläinen mestari on käynyt paikanpäällä katsomassa alkuperäistä mallia.
    Googlaamalla tuon Alppisalvos yrityksen, löytyy muutakin tietoa kyseisestä yrityksestä ja heidän tuotteistaan.