Kommentit (14)

  1. Kiireesti puolet koivuista pois,lavuksen kuntoon huomio.Kuusialikasvoksesta saa uuden metsän.Itsellä myös näitä liian varovaisesti jo kaksi kertaa harvennettuja,edelleen liian tiheitä koivikoita

  2. Peltoon syntynyt siemensyntyinen koivumetsä jota olen harventanut useanpaan kertaan aivan taimivaiheesta alkaen. Alussa oli haastavaa erotella hiekset pois toki muutamia jätin aukkopaikkoihin jotka nyt joutavat pois. Polttopuuta on tullut vuosien myötä kymmeniä kuutioita ja arviolta kolmesta neljänkymmeneen tällekin syksylle. Bonarina alle on kehittynyt tiheä kuusentaimikko joka johtava teema poistettaessa koivuja – tavoitteena kuusimetsä. Kuvakulma hieman vääristää koivujen pituutta mutta vanha viisaus koivikon harvennuksessa; että niin paljon pois että yöunet menee ja seuraavana päivänä vielä puolet pois……

  3. Pellonpohjissa riittää aina hakattavaa ja jatkuva kasvatus onnistuu alikasvuskuusikolla. Komeaa koivua ja eikä noittenkanssa ihan kiiru ole. Riippuu rahantarpeesta kun ei ole inflaatiota kannattaa kasvatella…

    Mua ärsyttää tuo nimitys puuhapalsta. Eräs tuttu puunostaja sanoi, että ostitko puuhapalstan (Se oli 10ha).
    Se ei tiennyt metsäharrastustani, hiljeni hiukan kun kerroin että onhan sitä puuhaa jo yli 100ha.

  4. Kyllä se ainakin allekirjoittaneella tuntuu puuhastelulta kun sivutöinään illat ja viikonloput käsin näitä tekee. Kone tekisi tämänkin kohteen parissa päivässä helposti. Ehkäpä korjuu vauriot näin jäänevät pienemmiksi. Myös muutaman pakkashalkeaman tyveltä olen huomannut mikä olisi ollut koneella vaikeata. Eipä tarvi ropojaan kuntosalille kantaa kun viitsii vähän itseään ulkoiluttaa. Laitan kuvia kun saan vaiheeseen koska tämä kuva vääristää hieman – saattaa lumi olla jo maassa silloin vaikka amerikkalaiset taas povaavat lauhaa talvea.

  5. Uskoisin kuusikon säilyvän paremmin manuhakkuussa,vaikka jotkut kovasti vannovat ison moton säilyttävän alikasvuston mallikkasti.Paljonko odotat motteja tulevan ?

  6. Alue noin puolitoista hehtaaria josta poistuma voi latvarankoineen (teen eroon klapikoneiden ominaisuuksien vuoksi) olla tässä aktiossa n.20 kiintoa? Kuvassa työtä on jo tehty jonkunverran ja väyrystelemällä eli yön yli nukkuen lisää.
    Omaan käyttöön vaikka lähes viereen valmistuu uusi biojättiläinen ensi vuonna. Eli piipunjuuri metsiä.

  7. Näyttää jossain oksat koskevan naapurin oksia. Raudus kärsii siitä.
    Harvennusmalli ja relaskooppi ovat hyvät työkalut.

  8. Eipä naapurin kannattaisi oksiaan tuoda koivuja koskettelemaan. Pitäisi kieltää lailla ja vaatia sotien jälkeiset kasvutappiot kaikki pois.

  9. Minkä ikäisiä nämä koivut ovat? Kuva saattaa tosiaan hieman vääristää näkymää, mutta aika sakeana olet tainnut kovikon pitää. Koivun latvus ei valitettavasti tahdo toipua harvennuksen jälkeen, ja kasvu jää tämän takia heikoksi. Ota nyt kuitenkin puolet koivuista pois.

  10. Noista latvusten toipumisista tuli mieleen. Kun muutama vuosi sitten jätin riukumännyn pystyyn jossa vihreää ei ollut kuin viimeinen vuosikerta ja kun pimeässä alla oli kitunut mutta pienestä raosta hiukan valoakin saanut ja juuri ja juuri hengissä pysynyt.
    Jätin sen nimenomaan seurannan vuoksi kuusen viereen. Kun oli tikkusuora kuitenkin. Nyt siinä on noin viidessä vuodessa kehittynyt täysin normaali latvus ja kasvaa edelleen kohisten.
    Jotenkin hämmästyin kun siihen kehittyi hiukan jopa uuden latvuksen allekkin elävää oksistoa. Mistä se runko sen valon lisäyksen aistii. Uskon tuossa koivunkin kohdalla että tuo riukumainen olemus tuo katselijalle vain aistiharhaa etteikö se muka toipuisi uuteen kasvuun ja alkaisi vahvistua. Se vain kestää ennen kuin päästään suhteelliseen mittaan. Ja silloin tuntuu ettei se kasva kunnolla. Aina kun harvennettuja koivuja olen kaatanut näkyy selvästi harvennuksen vaikutus puun lustoissa.

  11. Juu meillä kotona Ville totesi 65v metsäammattilais kokemuksella että kyllä Luonto korjaa, mutta taimikot pitää kasvattaa tiheenä.

  12. Puiden ikä on noin 30 vuotta, kuvakulma vääristää puun rakennetta. Niissä jotka aion jättää latvuksen osuus kokolailla 1/3. Tiheänä on pidetty ja tämä on kolmas hoitohakkuu. Alueelle tyypillisiä lumituhoja ihme kyllä ei ole toistaiseksi tällä alalla ollut ollenkaan.

  13. Näin se muisti pätkii: puiden ikä ~25 vuotta!

  14. Koivikon saa kasvatettua Etelä- ja Keski-Suomessa päätehakkuuseen 35-40 vuodessa, jos tekee harvennukset ajoissa ja riittävän voimakkaina.