En tiedä onko hyväksi mutta nin kauan kun tuntuu hyvältä voihan sitä. Mutta nostoasentoihin kannattaa kiinnittää kyllä huomiota. Taitaa nyt olla hiukan kuvauksellisesta kyse. Itse käyttäisin mieluummin vaikka tukkisaksien apuja ja vetoja ja heiluriliikkeitä. Tuota ei vain yksinkertaisesti jaksaisi kovin montaa kuormaa äheltää. Itsekkin kyllä teen käsityönä aivan täysiä metsäperävaunun kuormia karikoiden tappiin asti. Siinä on ylimmät tehtävä vedolla ja työnnöllä kikkaillen.
Aivan normimittainen vaunu ja normikarikat. Ei lisäkorkeutta mutta ei mataloitukkaan. Telin tuplarenkaiden päältä saa aika pitkään avitettua ettei tarvii läjän päälle kiivetä mutta ylimpiä kiskotaan sieltä kyytiin. Nytkin on täysi vaunu metsässä vartoilemassa noutoa. Hiukan voin vielä kukuttaa ensi viikonlopun harventelureissulla. Traktorilla metsään ja teko suoraan juontokouraan ja sillä kärrille. Ei tarvi niin isoja uria kun traktori pelkästään runkokääntyvällä kouralla kulkee tosi sievillä ajourilla.
Jesseä on turha neuvoa, mutta kaikella ystävyydellä Iron, onko tuo nyt ihan välttämätöntä?
Kun tulee 10-20 vuotta mittariin lisää, niin pystytkö silloin enää kävelemään?
Iron varmaan tajuaa tuon rajauksen itse ettei tarvi neuvoa. Kuntoa voi kohottaa metsätöillä aivan yhtä turvallisesti kuin punttisalillakin. Ironin raameista näkee ettei kovin vähästä riku. Kun on lihaksia kestää luusto ja nikamatkin. Niitä tukemaanhan ne ovatkin. Oma käsitykseni on etten tänäpäivänä pelkällä palkkatyön liikkeellä olisi selkä terveenä, (kuten muutkin paikat) vaan olisin jo monenlaista vaivaa varmasti kokenut. Ja on tullut joskus hiukan nuorempana kovaakin pölliin kantaa otettua. Kun tähtien välke keskellä kirkasta päivää alkaa silmissä tietää että hiukan kevittää. Viime viikonloppuna juuri niin kävi kun isohkon lepän tyveä ojasta kampesin. Olisi kannattanut heti ottaa ne tukkisakset niin ote ja voiman käyttö olisi ollut helpompaa. Kyllä tuo käsissä nosto ottaa poweria kyllä.
Varsinkin hiukan illemmalla jo.
Kyllähän tuossa alapallonivelet koville joutuu, vaikka lihaksisto Ironilla aivan varmasti kunnossa onkin. Se on sitten arpapeliä, meneekö lonkat vaiko polvet ensin. Toivottavasti eivät ala vihloa yhtäaikaa.
No joo, työtoveri on alle kolmekymppinen ja jo kaksi polvileikkausta takana. Ei ainakaan metsätöiden syystä.
Yksi asiakkaista poliisi ja molemmat lonkat jo tekonivelellä. Ennen eläkeikää jo ensimmäinen leikattiin.
Ei sekään metsätöiden syytä. Tyhmää ruveta jotain työtä erityisen kuluttavaksi nimeämään. Fyysisellä toiminnalla on pääasiassa pelkkää hyvää tarjolla.
Tuossa kun jalka luiskahtaa niin tullaan nelinkontin metsästä niinkuin itse aikoinaan. Oli aika pitkänpuoleisia metrejä tulla. Tosin koivutukkeja en syliin yrittänytkään, sain välilevyt menemään vähemmälläkin.
Jees: ”Fyysisellä toiminnalla on pääasiassa pelkkää hyvää tarjolla.”
Korjaan kommenttiasi: Fyysisellä toiminnalla oikein tehtynä on pääasiassa pelkkää hyvää tarjolla.
Tiedän useita, jotka ovat itsensä kuluttaneet turhalla reuhtomisella ennenaikaisesti loppuun. Toki myös niitä, jotka ovat loppu tekemisen puutteen takia, mutta se ei olekaan mikään vertailukohta tässä tapauksessa. Siksi olen tässä asiassa samaa mieltä mm. Puun takaan kanssa. Ennen, jolloin tuollaiset työt oli pakko tehdä käsipelissä koneiden kehittymättömyyden ja puutteen takia, käytettiin paljon fiksumpaa tekniikkaa noiden pöllien kanssa. Voiman puute ei ollut siihen syynä.
Pitkän urani aikana on tullut kohdattua monta ”hurjaa metsuria”. Yleensä 40 vuoden jälkeen ovat olleet jo ukko rukkia.
Pessinen on kyllä oma lukunsa.
Iron man tuskin tuota tekee päivittäin kymmeniä vuosia. Hyvä kuntosalimuotohan tuo on, mutta ei aivan niin riskitön.
Tyvi on ollut nostettuna useamman henkilön toimesta vasemmalla näkyvän juurakon päälle, josta sankari on sen ottanut syliinsä. Käsissä on mitä todennäköisimmin voimailijoiden käyttämä nahkahihna, jolla kädet on kietaistu yhteen (ennen ”nosto”suoritusta).
Suoritus näkyy muutenkin ottavan ninsanotusti hengen päälle, sillä monttu on täysin auki.
Samoin jalkojen linja on lähes ympyrän muotoinen, joka taas kertoo siitä, että luut ovat taipuneet ja nivelsiteet katkeamispisteessä.
Tosikarjut (pullistelemattomat) kantavat tukit olkapäällään, jolloin toinen olkapää on pihkan mustuttama.
Jahans Iron. Pitäisikö korottaa kesällisiä panoksia.
Se omistamani savottakalusto on edelleen käyttämättömänä. Jos jyräyttäisi Natikan tulille ja ajelisin sinne Savoon savotoille? Ajomieheksi.
Reki kyllä vaatii hieman korjausta ja puolitelojen välipyörien kannakkeet joutuu rakentamaan uusiksi. Ei taida ennättää kylläkään tämän talven lumille, korjaukset.
Sen ”joutsalaisen” voisin varmaan jättää kotitahuville?
Korotetaan vaan.
Caballista taisi lupautua kuvausmieheksi.
Kaikki joita asia kiinnostaa ovat tervetulleita katsomaan.
Samalla vois kokeilla miten pitkän matkan pölli kulkee olkapäällä.
Kyllä Ironin ote ainoa mahdollinen tuon painoisten pöllien kanssa. Ei kukaan teloa olkapäätään noiden kanssa. Tuo on juuri se ote jolla nouset polviltasi pöllin kanssa suoralla selällä ylös. Aivan tyylipuhdas suoritus ja uskon noilla raameilla aivan hyvin tuohon suoritukseen ilman lavastuksia.
Ja ei todella nouse aivan joka hemmolta.
Meneeköhän paljon pieleen, jos veikkaisi tukin painoksi 105 kg ?. Onhan siinä nostamista, mutta en nyt tuota niin ihmeellisenä pidä. Kahta apulanta säkkiähän aikoinaan pidettiin miehen mittana.
Arvelisin tukin olevan latvasta 21cm ja pituutta 4.6m. Silloin taulukosta nopeasti katsottuna tilavuutta tulee 0.2 kuutiota. Havupuut painavat tuoreena noin 900kg/m3 => Tuolla tukilla on painoa noin 180kg.
Katsoin kuvasta mitat nopeasti – voivat heittää reilusti. Latvassa pari senttiä heittoa tekee reilusti heittoa tukin tilavuuteen.
Ensi kesänä voimme sitten kuvata. Anneli tulee varmaan toiseksi kuvaajaksi?
Caballista varmasti lähempänä kuin Bertsa painon suhteen. Vaikka olisi 4,3:n ja 18 paikkeilla latva. Kuvasta tosiaan helposti hiukan erehtyy mutta painaa lähemmäs 150kg.
Mitenkään väheksymättä tuota suoritusta, kuntoilua on pitänyt harrastaa. Puun koko lienee 0,14 km3 luokkaa. tämä antaa tuoreelle männylle noin 110 kg. Vähennystä tuosta tulee sitten mahdollisen kuivumisen seurauksena
Toisesta ”nosto”kuvasta huomaa, että mistä on kysymys. Samoin aiemmasta ”puuhastelut jatkuvat kuvasta”, jossa tuo samainen polttorankakuorma on pudoteltu (todella matala kärry) halonhakkuutyömaalle.
Kuvia on äärimmäisen helppo manipuloida. Kenenkään käsien luut eivät taivu katkeamatta kuten tuossa manipuloidussa kuvassa vasen räpylä.
En tiedä antonin kännyistä mutta ei tuossa kuvassa kyllä mitään luonnotonta näy. Kyllä minunkin käteni taipuu ainakin niin paksun rungon ympäri kuin syli myöten antaa. Nivelet on sitä varten. Ei ne luut taitukkaan. Paras otepito on jos saa sormet vielä rngon alta ristiin.
En usko kuvamanipulaatioon tässä tapauksessa. Ote on siten, että vasen käsi puristaa oikeaa kättä ranteesta. Jotkut tarkoitukseen sopivat käsineet (sormikkaat) pitkillä ”varsilla” ja ehkä kumimaisella pintamateriaalilla on välttämättömät. Ei ole käytetty mitään erillisiä kuntoilijoiden siteitä käsien niputukseen – ei näytä siltä.
Ei reilun sadan kilon tukin nostoon tarvii kuvaa manipuloida. Etkö Anton ole ollut nuoruudessa apulantaa lastaamassa.? Kaksi säkkiähän tosi miehen piti syliin ottaa.
Minähän käsinlevitän vuosittain metsälannoitteita vähintään parillekymmenelle hehtaarille. Minulla on kylvökoppana halkaistu 200 litran tynnyri, johon olen konstruoinut hihnat samanlaisesta materiaalista kuin auton turvavyöt. Siihen lastaan 4 säkillistä apupaskia. Menee muutama minuutti, kun neljänneshehtaari on lannoitettu. Hyvää jalkaharjoitetta kivisessä ja kuoppaisessa maastossa.
Painon arvauskisa ennättikin päättyä. Oma arvioni oli n. 400 leiviskää elikkä 10 puutaa.
Pölkyn mittoja kun katsoo ja tietää pinotavarasaksien avautuman, niin tuskimpa tuosta ainakaan pinotavarasaksilla tukevaa otetta saisi? Latvasta korkeintaan.
Epäilen ettei Iron kantele korokkeita mukanaan metsässä? Eiköhän kantoja ja runkoja löydy riittämiin että pölkyn saa pyöräytettyä irti maasta nostoa varten?
Eihän voimanostajienkaan tanko ole lattiassa kiinni.
Varmaan haluaisit tietää, miten kuusikon saa kasvamaan tuoreella (ei tarvitse olla edes lehtomainen) kankaalla harventamatta 1000 kiintoa 40 vuodessa. Sitäkään en kerro.
Niin, ilmeisesti kuvassa on kysymys tuulenkaato savotasta?
Joten mistään puolikuivasista tuskin on kysymys. Päätellen rungoista, näyttäsi siltä että ne on revitty irti hangesta? Ja sitä myöten saaneet muutaman kilon painolisää.
Elikkä sitä myöden lisännyt haastetasoa?
Meikäläisen selkä kun ei koskssn ole kstänyt tuollaista nostelua, niin mieleeni tulivat omat keinot. Olisin ensin hinannut kankeamalla tukin siihen vieressä olevan tuulenkaataman kannon varaan ja siitä sitten valokuvaajan kuvattavaksi.
En silti epäile,etteikö tukki nouse tosi miehellä, joka ei ole vielä selkäänsä, polviansa jne pilannut.
Käsine on siis Sealskinz Ultra grip glove. Mielenkiintoista! Kiitos tiedosta. – Minä jo aloin kuvittelemaan, että Iironilla on naisten juhlakäsineitä muistuttavat vermeet, jotka ulottuvat pitkälle olkavarteen. Käsivarren musta osa taitaa sitten olla kiinteästi haalariin kuuluva vahvikeosa, jolla on merkitystä näissä nostohommissa.
Tuulenkaatojen korjuulta se vähän vaikuttaa. Näin ollen ymmärtää, jos savotasta on yritetty selvitä mahdollisimman pienin ylimääräisin konekustannuksin. Sanon edelleen, että ihailen ja kunnioitan tällaista ruumiinsuoritusta.
Kisille:Takki on stihlin x-fit.
Osta ihmeessä hanskat.Vaikka pikkaasen kastuvat vesikelillä,niin pysyvät jämäkästi käsissä ja kosteanakin ovat lämpimät.
Iron Manille: Olet löytänyt vartalonmyötäiset ”erittäin mukavat ja todella joustavat vyötäröhousut” ja takin (Stihl X-fit). Ja ne ”tarttumanypyillä” varustetut hanskat siihen pisteeksi iin päälle. Mikäs on noissa vaatteissa punnertaessa vaikka tihkusateisessa metsässä – eikä tartu lepakkeet joka karahkaan.
Onko ne nuo hanskat myös joustavat kämmenistä.Meinaan että joskus on tosi hyvän tuntusia hanskoja jotka ovat kuitenkin sitten kankeita kämmennistä kun tarttuu sahan kahvoista kiinni.
Ajattelin että raskis tilata parit kipaleet jos nuo ois mukavat sahaa käsiteltäessä.
Kepalle:On joustavat.Sahaa on todella mukava pyöritellä käsissä,kun hanskat pysyvät kokoajan jämäkästi kourissa.
Sakemanni metsurit käyttävät kyseisiä hanskoja paljon.
Kiitän vielä minäkii Iironia hyvistä varustevinkeistä. ☺
Ja Iironin ihanan runollinen muotoilu tuolla edellisellä sivulla saa viimeisenkin epäilevän Tuomaan asiasta vakuuttuneeksi, aivan varmasti:
”…eka päivän jälkeen tuli selväksi etten enää entisen kaltaisia rytkyjä osta.” @ Iron Man
Lienekö ”hylkeennahka” hanskat Uittokalusteen yksinmyynti malli. Ei löytynyt ainakaan omalta paikkakunnalta mistään myynnissä. Hanskoissa on monesti nuo kokomerkinnät mitä sattuu. Vierastan postimyynti tilauksia, koska vaatteita ei voi sovittaa ennen ostopäätöstä.
Tässä testataan Sealskinz-hanskan vedenpitävyyttä: http://youtu.be/bAP0H8BNmQQ
Näyttää siltä, että näissä on pieniä yksilöllisiä eroja vedenpitävyydessä. Valitettavasti tuota testiä hanskoille ei taida päästä tekemään, ennen kuin ostos on jo kotona. Aika vähäisestä ja paikallisesta tihkunnasta näyttäisi kuitenkin olevan kysymys joidenkin ”maanantaikappaleiden” kohdalla.
Laitetaan harkintaan, tuo ostosmatka Savonlinnan Uittokalustoon. ALV palautukset kun napsahtaa tilille, niin ainakin yhdet hanskat saa. Pitaiskohan jo tehda metsaveroilmoitus, ettei vain jaa viimetippaan?
Mainio huomio sexemtreeltä! Itse olinkin jo unhoittanut saamapuolen alvit, mutta kun äsken viimeistelin kirjettä kausiveroilmoitusten optiseen lukupalveluun hyvillä mielin siitä, että ei tullut tällä kertaa kiirettä, niin samalla tajusin, että takaisinpäin sieltä tosiaan on tulossa – jokunen öyri.
Eikös kisinkin kannattaisi jo siirtyä sähköiseen ilmoitukseen? Varsin helppo tehdä verkossa.Pankkitunnuksilla pääsee.
Viime vuonna tosin meinasin tehdä mokan noissa Alveissa, laitoin ne ostojen Alvit veroluokittain kohtiin 301-303, ennenkuin painoin send nappia onneksi huomasin alkeellisen mokani. Olin epähuomiossa sekoittanut myynnin ja ostojen sarakkeet. Tosin silloin palautin ilmoituksen verkossa 2 tuntia ennen määräaikaa. Kaikkea se kiire teettää. 🙂
Täytyy myöntää, että en minäkään ole täysin turta teknisten vempeleiden ja sähköisen tiedonvälityksen viettelykselle. Minusta on kuitenkin kiva, että näistä metsäisistä asioista on piirongin pohjalla ”oikeita”, omalla KÄSIALALLA kirjoitettuja dokumentteja, joita voi ajankulukseen rapistella vaikka otsalampun valossa sähkökatkoksen sattuessa. Siis otan kopiot itselleni kaikista kaavakkeista.
Nyt eksyttiin aika kauas tämän kuvan kirvoittamista asiallisista ajatuksista. Tai no ehkä ei sittenkään niin kauas. Käden töitähän täällä kilvan kehutaan!
Vai paperin pyörittelyn viettelyksiä. Voihan ne ilmoitukset tulostaa ja vaikka allekirjoittaa. vaikka sähköinenkin riittää. 😉
Ja lieneekö piironkikin sama jonka laatikossa säilöttiin taannoin vaarin sotamuistoa? 🙂
No, ettei ihan paperin pyörittelyyn mene niin pitääkin kysyä taistelutoveriltani Ironilta että kestääkö hyljehanskojen sormenpäät kulutusta?
Omista hanskoista ja tahtoo ensimmäisenä kulumaan puhki peukalo, keski ja etusormi, rukkasista peukalo.. Varsinkin halonteossa. (Lienekö syynä liian tiukka pihtiote halkaistuista puista+)
Veliseni.Hanskat ollunna käytössä viime kesästä lähtien.
Kaksi kertaa tullu pieni reikä,jotka olen paikannut,sen jälkeen entistä ehommat.
Reikien tulo oli ihan omaa huolimattomuutta.
Itse joutuu Iron hanskat ja sukat parsimaan.Kun sitä ihanaa metsätyttöstä ei tahro löytyä.
Luulisin, että Sealskinz-sormikkaita ei ole alunperin suunniteltu rankkoihin metsätöihin tai halonhakkaajan hanskoiksikaan, mutta kuka kieltää niiden käytön mainituissa kohteissa, jos ne hyväksi havaitaan. Pehmeän materiaalinsa ansiosta ne on helppo tarvittaessa korjata neulalla ja vaikka kestävällä karhulangalla.
Kankeita rukkasia tai muita työkäsineitä tulee aika harvoin korjattua liimalla tai langalla, ellei kysymyksessä ole poikkeuksellisen rakkaat kapineet.
Googlaus kertoo noita myytävän myös ratsastus- ja purjehdustarvike liikkeissä.
Jos kerran Ironin menoa savotalla kestävät, niin lienee kulutuksen kesto kohillaan.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Ruisleivästäkö voimat ammennat,kun pölli noin kevyesti nousee,eihän vaan puolikuivanen?.
Tuo ei muuten maitopottupojilla nouse mihinkään 🙂
Ai pirulaita,ihan on tuoretta tavaraa.
Hyi,hyi mehtäkupsa kun vilunkia epäilöö.
Isompikin nousee ja kevyesti.
Kauankohan lonkat ja selkä tuota kestää ? On moni muukin nuoruuden uholla taipunut kun välilevyn pullistumat alkavat vaivaaman.
En tiedä onko hyväksi mutta nin kauan kun tuntuu hyvältä voihan sitä. Mutta nostoasentoihin kannattaa kiinnittää kyllä huomiota. Taitaa nyt olla hiukan kuvauksellisesta kyse. Itse käyttäisin mieluummin vaikka tukkisaksien apuja ja vetoja ja heiluriliikkeitä. Tuota ei vain yksinkertaisesti jaksaisi kovin montaa kuormaa äheltää. Itsekkin kyllä teen käsityönä aivan täysiä metsäperävaunun kuormia karikoiden tappiin asti. Siinä on ylimmät tehtävä vedolla ja työnnöllä kikkaillen.
Jessen karikat varmaan katkottu juuresta poikki?
Ai niin. Jesse ajaakin risuja. Heikompikin sahamies saa kuorman aikaseen.
Aivan normimittainen vaunu ja normikarikat. Ei lisäkorkeutta mutta ei mataloitukkaan. Telin tuplarenkaiden päältä saa aika pitkään avitettua ettei tarvii läjän päälle kiivetä mutta ylimpiä kiskotaan sieltä kyytiin. Nytkin on täysi vaunu metsässä vartoilemassa noutoa. Hiukan voin vielä kukuttaa ensi viikonlopun harventelureissulla. Traktorilla metsään ja teko suoraan juontokouraan ja sillä kärrille. Ei tarvi niin isoja uria kun traktori pelkästään runkokääntyvällä kouralla kulkee tosi sievillä ajourilla.
Sama on periaate oli sitten isoa tai pientä. Tuulenkaadot sun muut. Kaikki käy.
Jesseä on turha neuvoa, mutta kaikella ystävyydellä Iron, onko tuo nyt ihan välttämätöntä?
Kun tulee 10-20 vuotta mittariin lisää, niin pystytkö silloin enää kävelemään?
Iron varmaan tajuaa tuon rajauksen itse ettei tarvi neuvoa. Kuntoa voi kohottaa metsätöillä aivan yhtä turvallisesti kuin punttisalillakin. Ironin raameista näkee ettei kovin vähästä riku. Kun on lihaksia kestää luusto ja nikamatkin. Niitä tukemaanhan ne ovatkin. Oma käsitykseni on etten tänäpäivänä pelkällä palkkatyön liikkeellä olisi selkä terveenä, (kuten muutkin paikat) vaan olisin jo monenlaista vaivaa varmasti kokenut. Ja on tullut joskus hiukan nuorempana kovaakin pölliin kantaa otettua. Kun tähtien välke keskellä kirkasta päivää alkaa silmissä tietää että hiukan kevittää. Viime viikonloppuna juuri niin kävi kun isohkon lepän tyveä ojasta kampesin. Olisi kannattanut heti ottaa ne tukkisakset niin ote ja voiman käyttö olisi ollut helpompaa. Kyllä tuo käsissä nosto ottaa poweria kyllä.
Varsinkin hiukan illemmalla jo.
Kyllähän tuossa alapallonivelet koville joutuu, vaikka lihaksisto Ironilla aivan varmasti kunnossa onkin. Se on sitten arpapeliä, meneekö lonkat vaiko polvet ensin. Toivottavasti eivät ala vihloa yhtäaikaa.
No joo, työtoveri on alle kolmekymppinen ja jo kaksi polvileikkausta takana. Ei ainakaan metsätöiden syystä.
Yksi asiakkaista poliisi ja molemmat lonkat jo tekonivelellä. Ennen eläkeikää jo ensimmäinen leikattiin.
Ei sekään metsätöiden syytä. Tyhmää ruveta jotain työtä erityisen kuluttavaksi nimeämään. Fyysisellä toiminnalla on pääasiassa pelkkää hyvää tarjolla.
Tuossa kun jalka luiskahtaa niin tullaan nelinkontin metsästä niinkuin itse aikoinaan. Oli aika pitkänpuoleisia metrejä tulla. Tosin koivutukkeja en syliin yrittänytkään, sain välilevyt menemään vähemmälläkin.
Jees: ”Fyysisellä toiminnalla on pääasiassa pelkkää hyvää tarjolla.”
Korjaan kommenttiasi: Fyysisellä toiminnalla oikein tehtynä on pääasiassa pelkkää hyvää tarjolla.
Tiedän useita, jotka ovat itsensä kuluttaneet turhalla reuhtomisella ennenaikaisesti loppuun. Toki myös niitä, jotka ovat loppu tekemisen puutteen takia, mutta se ei olekaan mikään vertailukohta tässä tapauksessa. Siksi olen tässä asiassa samaa mieltä mm. Puun takaan kanssa. Ennen, jolloin tuollaiset työt oli pakko tehdä käsipelissä koneiden kehittymättömyyden ja puutteen takia, käytettiin paljon fiksumpaa tekniikkaa noiden pöllien kanssa. Voiman puute ei ollut siihen syynä.
Herättää kunnioitusta kyllä.
Ota Iron Man kuitenkin vakavasti huomioon nuo useammalta taholta tulleet varoituksen sanat!
Pitkän urani aikana on tullut kohdattua monta ”hurjaa metsuria”. Yleensä 40 vuoden jälkeen ovat olleet jo ukko rukkia.
Pessinen on kyllä oma lukunsa.
Iron man tuskin tuota tekee päivittäin kymmeniä vuosia. Hyvä kuntosalimuotohan tuo on, mutta ei aivan niin riskitön.
Lavastettu tilanne.
Tyvi on ollut nostettuna useamman henkilön toimesta vasemmalla näkyvän juurakon päälle, josta sankari on sen ottanut syliinsä. Käsissä on mitä todennäköisimmin voimailijoiden käyttämä nahkahihna, jolla kädet on kietaistu yhteen (ennen ”nosto”suoritusta).
Suoritus näkyy muutenkin ottavan ninsanotusti hengen päälle, sillä monttu on täysin auki.
Samoin jalkojen linja on lähes ympyrän muotoinen, joka taas kertoo siitä, että luut ovat taipuneet ja nivelsiteet katkeamispisteessä.
Tosikarjut (pullistelemattomat) kantavat tukit olkapäällään, jolloin toinen olkapää on pihkan mustuttama.
Jahans Iron. Pitäisikö korottaa kesällisiä panoksia.
Se omistamani savottakalusto on edelleen käyttämättömänä. Jos jyräyttäisi Natikan tulille ja ajelisin sinne Savoon savotoille? Ajomieheksi.
Reki kyllä vaatii hieman korjausta ja puolitelojen välipyörien kannakkeet joutuu rakentamaan uusiksi. Ei taida ennättää kylläkään tämän talven lumille, korjaukset.
Sen ”joutsalaisen” voisin varmaan jättää kotitahuville?
Korotetaan vaan.
Caballista taisi lupautua kuvausmieheksi.
Kaikki joita asia kiinnostaa ovat tervetulleita katsomaan.
Samalla vois kokeilla miten pitkän matkan pölli kulkee olkapäällä.
Kyllä Ironin ote ainoa mahdollinen tuon painoisten pöllien kanssa. Ei kukaan teloa olkapäätään noiden kanssa. Tuo on juuri se ote jolla nouset polviltasi pöllin kanssa suoralla selällä ylös. Aivan tyylipuhdas suoritus ja uskon noilla raameilla aivan hyvin tuohon suoritukseen ilman lavastuksia.
Ja ei todella nouse aivan joka hemmolta.
Kannattaa katsoa: ”jaakko pessinen tukin kanto/nosto”, niin näkee sen ainoan tavan, jolla se tukki nousee (ilman apuvälineitä).
Meneeköhän paljon pieleen, jos veikkaisi tukin painoksi 105 kg ?. Onhan siinä nostamista, mutta en nyt tuota niin ihmeellisenä pidä. Kahta apulanta säkkiähän aikoinaan pidettiin miehen mittana.
Jokainen voi arvioida tukin painoa http://www.metsateho.fi/files/metsateho/Opas/Puutavarapolkkyjen_mittaus_opas.pdf löytyvästä taulukosta (poista taas välilyönnnit, kuvat puolella ei rivitys auta).
Arvelisin tukin olevan latvasta 21cm ja pituutta 4.6m. Silloin taulukosta nopeasti katsottuna tilavuutta tulee 0.2 kuutiota. Havupuut painavat tuoreena noin 900kg/m3 => Tuolla tukilla on painoa noin 180kg.
Katsoin kuvasta mitat nopeasti – voivat heittää reilusti. Latvassa pari senttiä heittoa tekee reilusti heittoa tukin tilavuuteen.
Ensi kesänä voimme sitten kuvata. Anneli tulee varmaan toiseksi kuvaajaksi?
Caballista varmasti lähempänä kuin Bertsa painon suhteen. Vaikka olisi 4,3:n ja 18 paikkeilla latva. Kuvasta tosiaan helposti hiukan erehtyy mutta painaa lähemmäs 150kg.
Mitenkään väheksymättä tuota suoritusta, kuntoilua on pitänyt harrastaa. Puun koko lienee 0,14 km3 luokkaa. tämä antaa tuoreelle männylle noin 110 kg. Vähennystä tuosta tulee sitten mahdollisen kuivumisen seurauksena
Toisesta ”nosto”kuvasta huomaa, että mistä on kysymys. Samoin aiemmasta ”puuhastelut jatkuvat kuvasta”, jossa tuo samainen polttorankakuorma on pudoteltu (todella matala kärry) halonhakkuutyömaalle.
Kuvia on äärimmäisen helppo manipuloida. Kenenkään käsien luut eivät taivu katkeamatta kuten tuossa manipuloidussa kuvassa vasen räpylä.
En tiedä antonin kännyistä mutta ei tuossa kuvassa kyllä mitään luonnotonta näy. Kyllä minunkin käteni taipuu ainakin niin paksun rungon ympäri kuin syli myöten antaa. Nivelet on sitä varten. Ei ne luut taitukkaan. Paras otepito on jos saa sormet vielä rngon alta ristiin.
En usko kuvamanipulaatioon tässä tapauksessa. Ote on siten, että vasen käsi puristaa oikeaa kättä ranteesta. Jotkut tarkoitukseen sopivat käsineet (sormikkaat) pitkillä ”varsilla” ja ehkä kumimaisella pintamateriaalilla on välttämättömät. Ei ole käytetty mitään erillisiä kuntoilijoiden siteitä käsien niputukseen – ei näytä siltä.
Ei reilun sadan kilon tukin nostoon tarvii kuvaa manipuloida. Etkö Anton ole ollut nuoruudessa apulantaa lastaamassa.? Kaksi säkkiähän tosi miehen piti syliin ottaa.
Ettäkö apupaskaa lastaamassa!
Minähän käsinlevitän vuosittain metsälannoitteita vähintään parillekymmenelle hehtaarille. Minulla on kylvökoppana halkaistu 200 litran tynnyri, johon olen konstruoinut hihnat samanlaisesta materiaalista kuin auton turvavyöt. Siihen lastaan 4 säkillistä apupaskia. Menee muutama minuutti, kun neljänneshehtaari on lannoitettu. Hyvää jalkaharjoitetta kivisessä ja kuoppaisessa maastossa.
Muistahan lähettää kuva sitten tänne meidän ihasteltavaksi 🙂
Tästähän mukavan vauhdikas keskustelu kehkeytyi.
Mittojen suhteen Caballista on lähimpänä.
Jesse on pöllejä nostellut,koska on hyvin selvillä nostotekniikoista.
Kisille:Hanskat on.Close fitting ultra grip gloves with.Merino wool.Ostettu uittokalustosta.
Painon arvauskisa ennättikin päättyä. Oma arvioni oli n. 400 leiviskää elikkä 10 puutaa.
Pölkyn mittoja kun katsoo ja tietää pinotavarasaksien avautuman, niin tuskimpa tuosta ainakaan pinotavarasaksilla tukevaa otetta saisi? Latvasta korkeintaan.
Epäilen ettei Iron kantele korokkeita mukanaan metsässä? Eiköhän kantoja ja runkoja löydy riittämiin että pölkyn saa pyöräytettyä irti maasta nostoa varten?
Eihän voimanostajienkaan tanko ole lattiassa kiinni.
Ei mitään kuvia. Ammattisalaisuus.
Varmaan haluaisit tietää, miten kuusikon saa kasvamaan tuoreella (ei tarvitse olla edes lehtomainen) kankaalla harventamatta 1000 kiintoa 40 vuodessa. Sitäkään en kerro.
Niin, ilmeisesti kuvassa on kysymys tuulenkaato savotasta?
Joten mistään puolikuivasista tuskin on kysymys. Päätellen rungoista, näyttäsi siltä että ne on revitty irti hangesta? Ja sitä myöten saaneet muutaman kilon painolisää.
Elikkä sitä myöden lisännyt haastetasoa?
Meikäläisen selkä kun ei koskssn ole kstänyt tuollaista nostelua, niin mieleeni tulivat omat keinot. Olisin ensin hinannut kankeamalla tukin siihen vieressä olevan tuulenkaataman kannon varaan ja siitä sitten valokuvaajan kuvattavaksi.
En silti epäile,etteikö tukki nouse tosi miehellä, joka ei ole vielä selkäänsä, polviansa jne pilannut.
Käsine on siis Sealskinz Ultra grip glove. Mielenkiintoista! Kiitos tiedosta. – Minä jo aloin kuvittelemaan, että Iironilla on naisten juhlakäsineitä muistuttavat vermeet, jotka ulottuvat pitkälle olkavarteen. Käsivarren musta osa taitaa sitten olla kiinteästi haalariin kuuluva vahvikeosa, jolla on merkitystä näissä nostohommissa.
Tuulenkaatojen korjuulta se vähän vaikuttaa. Näin ollen ymmärtää, jos savotasta on yritetty selvitä mahdollisimman pienin ylimääräisin konekustannuksin. Sanon edelleen, että ihailen ja kunnioitan tällaista ruumiinsuoritusta.
Kisille:Takki on stihlin x-fit.
Osta ihmeessä hanskat.Vaikka pikkaasen kastuvat vesikelillä,niin pysyvät jämäkästi käsissä ja kosteanakin ovat lämpimät.
Iron Manille: Olet löytänyt vartalonmyötäiset ”erittäin mukavat ja todella joustavat vyötäröhousut” ja takin (Stihl X-fit). Ja ne ”tarttumanypyillä” varustetut hanskat siihen pisteeksi iin päälle. Mikäs on noissa vaatteissa punnertaessa vaikka tihkusateisessa metsässä – eikä tartu lepakkeet joka karahkaan.
Kisille:Juuri niin.Ostaessa vähääsen kirpaisi,mutta eka päivän jälkeen tuli selväksi etten enää entisen kaltaisia rytkyjä osta.
Aha. Hanskoissa on siis jäljitelty hylkeennahkaa. Eskimoitten teknologia on valjastettu metsätyö käyttöön.
Miten on kestävät?
Juuri niin.Kestävyyskin on hyvä.
Parhaat työhanskat jotka meittillä on ollut.
Osta sinäkin veliseni.
Onko ne nuo hanskat myös joustavat kämmenistä.Meinaan että joskus on tosi hyvän tuntusia hanskoja jotka ovat kuitenkin sitten kankeita kämmennistä kun tarttuu sahan kahvoista kiinni.
Ajattelin että raskis tilata parit kipaleet jos nuo ois mukavat sahaa käsiteltäessä.
Kepalle:On joustavat.Sahaa on todella mukava pyöritellä käsissä,kun hanskat pysyvät kokoajan jämäkästi kourissa.
Sakemanni metsurit käyttävät kyseisiä hanskoja paljon.
Pitännee tilata sitte.
Kiitti vastauksesta.
Kiitän vielä minäkii Iironia hyvistä varustevinkeistä. ☺
Ja Iironin ihanan runollinen muotoilu tuolla edellisellä sivulla saa viimeisenkin epäilevän Tuomaan asiasta vakuuttuneeksi, aivan varmasti:
”…eka päivän jälkeen tuli selväksi etten enää entisen kaltaisia rytkyjä osta.” @ Iron Man
Lienekö ”hylkeennahka” hanskat Uittokalusteen yksinmyynti malli. Ei löytynyt ainakaan omalta paikkakunnalta mistään myynnissä. Hanskoissa on monesti nuo kokomerkinnät mitä sattuu. Vierastan postimyynti tilauksia, koska vaatteita ei voi sovittaa ennen ostopäätöstä.
Veliseni.Tiettävästi vain uittokalusto myy.
Perkules,tehrään shoppailuretki Savonlinnaan.
Tässä testataan Sealskinz-hanskan vedenpitävyyttä:
http://youtu.be/bAP0H8BNmQQ
Näyttää siltä, että näissä on pieniä yksilöllisiä eroja vedenpitävyydessä. Valitettavasti tuota testiä hanskoille ei taida päästä tekemään, ennen kuin ostos on jo kotona. Aika vähäisestä ja paikallisesta tihkunnasta näyttäisi kuitenkin olevan kysymys joidenkin ”maanantaikappaleiden” kohdalla.
Laitetaan harkintaan, tuo ostosmatka Savonlinnan Uittokalustoon. ALV palautukset kun napsahtaa tilille, niin ainakin yhdet hanskat saa. Pitaiskohan jo tehda metsaveroilmoitus, ettei vain jaa viimetippaan?
Kyllähän hanskat jonkinverran kostuvat tälläisillä keleillä.
Hanskat kuitenkin pysyvät napakasti käsissä,ja kädet pysyvät lämpiminä.
Mainio huomio sexemtreeltä! Itse olinkin jo unhoittanut saamapuolen alvit, mutta kun äsken viimeistelin kirjettä kausiveroilmoitusten optiseen lukupalveluun hyvillä mielin siitä, että ei tullut tällä kertaa kiirettä, niin samalla tajusin, että takaisinpäin sieltä tosiaan on tulossa – jokunen öyri.
Eikös kisinkin kannattaisi jo siirtyä sähköiseen ilmoitukseen? Varsin helppo tehdä verkossa.Pankkitunnuksilla pääsee.
Viime vuonna tosin meinasin tehdä mokan noissa Alveissa, laitoin ne ostojen Alvit veroluokittain kohtiin 301-303, ennenkuin painoin send nappia onneksi huomasin alkeellisen mokani. Olin epähuomiossa sekoittanut myynnin ja ostojen sarakkeet. Tosin silloin palautin ilmoituksen verkossa 2 tuntia ennen määräaikaa. Kaikkea se kiire teettää. 🙂
Täytyy myöntää, että en minäkään ole täysin turta teknisten vempeleiden ja sähköisen tiedonvälityksen viettelykselle. Minusta on kuitenkin kiva, että näistä metsäisistä asioista on piirongin pohjalla ”oikeita”, omalla KÄSIALALLA kirjoitettuja dokumentteja, joita voi ajankulukseen rapistella vaikka otsalampun valossa sähkökatkoksen sattuessa. Siis otan kopiot itselleni kaikista kaavakkeista.
Nyt eksyttiin aika kauas tämän kuvan kirvoittamista asiallisista ajatuksista. Tai no ehkä ei sittenkään niin kauas. Käden töitähän täällä kilvan kehutaan!
Vai paperin pyörittelyn viettelyksiä. Voihan ne ilmoitukset tulostaa ja vaikka allekirjoittaa. vaikka sähköinenkin riittää. 😉
Ja lieneekö piironkikin sama jonka laatikossa säilöttiin taannoin vaarin sotamuistoa? 🙂
No, ettei ihan paperin pyörittelyyn mene niin pitääkin kysyä taistelutoveriltani Ironilta että kestääkö hyljehanskojen sormenpäät kulutusta?
Omista hanskoista ja tahtoo ensimmäisenä kulumaan puhki peukalo, keski ja etusormi, rukkasista peukalo.. Varsinkin halonteossa. (Lienekö syynä liian tiukka pihtiote halkaistuista puista+)
Veliseni.Hanskat ollunna käytössä viime kesästä lähtien.
Kaksi kertaa tullu pieni reikä,jotka olen paikannut,sen jälkeen entistä ehommat.
Reikien tulo oli ihan omaa huolimattomuutta.
Itse joutuu Iron hanskat ja sukat parsimaan.Kun sitä ihanaa metsätyttöstä ei tahro löytyä.
Luulisin, että Sealskinz-sormikkaita ei ole alunperin suunniteltu rankkoihin metsätöihin tai halonhakkaajan hanskoiksikaan, mutta kuka kieltää niiden käytön mainituissa kohteissa, jos ne hyväksi havaitaan. Pehmeän materiaalinsa ansiosta ne on helppo tarvittaessa korjata neulalla ja vaikka kestävällä karhulangalla.
Kankeita rukkasia tai muita työkäsineitä tulee aika harvoin korjattua liimalla tai langalla, ellei kysymyksessä ole poikkeuksellisen rakkaat kapineet.
Googlaus kertoo noita myytävän myös ratsastus- ja purjehdustarvike liikkeissä.
Jos kerran Ironin menoa savotalla kestävät, niin lienee kulutuksen kesto kohillaan.