Kommentit (6)

  1. Venäläinen sinkkiämpäri kestää isältä pojalle.Odottelee seuraavaa kulotusta tervaskannon nokassa

  2. Mukava yksityiskohta. Metsää hoidettu sen perustamisen jälkeen. Hyvä.

  3. Tämä kuva on napattu 50 vuotta sitten uudistetusta männiköstä.
    Ensiharvennus tehtiin 2002 ja nyt on vuorosa 2-harvennus. Viidentoista vuoden päästä kuviolla tehtänee päätehakkuu.
    Puuston laatu on varsin heikko , joten mahdollisesti uudistettava Äänekosken tehdas saa runsain mitoin järeää kuitua päätehakkuun tuloksena . Äänekosken investointi voikin tähdätä 60-luvulla istutettujen heikkolaatuisten männiköiden hyödyntämiseen. Saannoltaan vähäinen ensiharvennuspuu voikin jäädä tuolloin energiakäyttöön.

    Olihan tuo ämpäri palaneen kannon nokassa keskellä ”ei mittään” aika villi näky. Nimi kuvalle muotoutui muistikuvasta kansakouluajoilta , jolloin koulun erään varaston ovessa
    luki :”palokalut” . Oven takaa löytyi pumppua , ämpäriä ja jos jonkinlaist ruuttaa , kirvestä unohtamatta. Kuvassa on vai yksi niistä . Siksi nimi palokalu.

  4. Jaa että heikkolaatuista?

    Suoraa männikköä joka aikanaan kelpaa paikallissahurille
    tukkina.
    Laitappa ”yhtiönmies” latvoista kuvia.

  5. Tämä ”heikkolaatuista”- kommentti tuli metsänomistajan edustajan taholta , ja on lopullinen syy siihen , että männikkö
    uudistetaan jo 65-vuoden iässä.

    Valitettavasti sille määrälle heikkolaatuisia männiköitä , joita lähiaikoina on tulossa korjuun kohteeksi , ei löydy tarpeeksi ”paikallisia sahureita ”.
    60- ja osin vielä 70- luvullakin istutetut männiköt päätyvät hakkuun yhteydessä tavaralajiltaan kuitupuuksi vajavaisen laadun vuoksi. Jos ei ole mutkia , on oksia .

  6. Yhtiön metsää?