Kommentit (8)

  1. Otsikkoa sopii epäillä. Tehoa ei ole ainakaan tositaiseksi tieteellisesti todistettu, joten käyttö säilynee marginaaliryhmän puuhasteluna.

    Jos sitä nyt ruettaisiin dumppaamaan markkinoille jotenkin erityisen paljon, hinta laskisi ja kerääminen olisi harrastusluonteista -rakkaudesta lajiin. Nyt sen ostohinta puuntuottajalta taitaa liikkua jossain 25€ – 50€/kg. Ainakin omista metsistäni nuo on äkkiä kerätty yhettömiin, pihapuista saattaisi saada 2 kg raavittua kasaan.

    Jos intoa riittää sitä jalostaa edelleen jauheeksi ja erilaiseksi uutteiksi niin hinta tietenkin moninkertaistuu. Sitten ei puutu enää kun toimivat markkinat eli uskollinen asiakaskunta ja tasainen tuotanto.

    Käntöpuolena voi sitten miettiä että mitä se irrottaminen tekee sille koivulle, voisi kuvitella että arvo laskee. Tosin taitaa olla niin että pakuria esiintyyy yli-ikäisissä koivuissa, joiden puuntuotannollinen arvo on jo laskusuunnassa muutenkin.

  2. Uutissa oli juttua pakurista ja sen kasvattamisesta vientiä varten. Koivuihin istutetaan itiöitä ja taisi olla, että satoa saataisiin noin viiden vuoden päästä. Taitaa olla niin, että kaikki koivut eivät siihen sovellu. Pitäneekö olla valmiiksi jo huonokuntoinen koivu? Eikös pakurisieni lopulta lahota koivun?

  3. .Mulla pakuria näkyy olevan muutamia kiloja,vähiin on käyttö jäänyt,ovat olleet viallisia koivuja joista olen pakurit saanut.

  4. Onko tietoa kuinka kauan pysyy käyttökuntoisena jääkaappilämmössä, veteen keitetty väkevä pakuriuute?

  5. Aukustille tiedoksi. Luulisin että ”pakuritee” kestää ainakin noin viikon verran jääkapissa käyttökelpoisena.

  6. Kiitos ”Pahkatar” vastauksestasi.

    Teenpä ensikerralla pienemmän annoksen, niin on varmasti juomakelposta.

    Kahvimyllyllä jauhettaessa pakuripölyä tulee helposti. En keittele kaikkea kerralla vaan yritän säilöä teeaineksen pakastimessa tiiviissä pulllossa.

    Miten muut pakurin käyttäjät toimivat?

  7. Teenä enimmäkseen,nokare termokseen ja kuumaa vettä ja sokeria tai hunajaa maun mukaan termokseen,aika hyvää teetä,myös jauhettuna lusikallinen aamupuuroon.

  8. Hei Aukusti! Kyselit miten muut käyttävät pakuria. Poikani keittää kuivattuja pakuripalasia teeksi tunnin tai kaksi. Samoja palasia voi keittää, niin kauan kuin niistä jotain irtoaa. Keitos pitäisi säilyttää väliajat kylmässä, mutta näyttää se muutaman päivän säilyvän huoneen lämmössäkin! Hän ei ole niitä jauhanut.