Kommentit (6)

  1. Liittyykö toinen kuva aiheeseen?

  2. Liittyy. Kuvassa puun latvus.

  3. Myös pahkan ympäristö on oma tarinansa. Uudistin vuonna 1982 jatkuvan kasvatuksen finaaliin päätyneen kuvion ,jossa kasvoi harvakseltaan pitkä-ja paksuoksaisia kuitupuuksi kelpaavia kuusia ja väleissä sankka heinikko. Kaikki sileäksi ,äestys ja avojuurikuuset vakoon. Istuttaminen tapahtui luonnollisesti sen ajan aikatauluilla. Hakkuutähteiden annettiin ”tekeytyä” pari vuotta ennen istuttamista. No… siitä tykkäsivät heinät ja vadelmat ja verhopuustoksi siihen aikaan markkinoidut lepät.
    Istutuksia paikkailtiin ja nykyisen tiedon perusteella tarpeettomat verhoouut poistettiin aikanaan . Ainakin kymmenen vuotta menetettiin aikajanalla kasvussa ,jos verrataan toimintaan nykysuositusten mukaan. Komea kuusikko tosin paikalle on kehittynyt vähän hitaammallakin aikataululla. Jos olisi pidättäydytty jk-ssa ,kuvassa kasvaisi vain tuo pahkakoivu ,heinä ja harveneva joukko järeää kuusikuitua.

  4. Oliko Benelli 828U:lle ammuttavaa?

  5. Tällä kertaa mittatikkuna 28″:n putkilla. Riistaa oli ja lintuja enemmän ,kun vuosiin. Tosin kuvan vehjettä on käytetty säästeliäästi metsällä. Patruunoita on kulunut viisinumeroinen luku kiekkojen tavoitteluun. Riistaan kohdistuneet sopivat kahden käden sormiin. Kevyt kantaa metsällä ja laukaukset lähtevät lähes huomaamatta hyvän rekyylin vaimennuksen ansiosta. Käypäinen peli vanhalle miehelle.

  6. Alkaa olla tuollainen pahka jo jonkinlainen luonnonmuistomerkki
    ”23 §
    Luonnonmuistomerkit
    Puu, puuryhmä, siirtolohkare tai muu niitä vastaava luonnonmuodostuma, jota sen kauneuden, harvinaisuuden, maisemallisen merkityksen, tieteellisen arvon tai muun vastaavan syyn vuoksi on aihetta erityisesti suojella, voidaan määrätä rauhoitetuksi luonnonmuistomerkiksi.”

    Hieno erikoisuus kokonsa puolesta.

Luonto Luonto