Ojitusmätästetty istutusmännikkö

Kuvissa keväällä 2014 ojitusmätästettyyn laihaan korpeen istutettu männikkö, josta hakattiin syksyllä 2013 pois ikivanha kuusikkovaltainen metsä. Kuuset oli pääosin kuitua ja päällä sellaista parikymmen metristä järeää mäntyä ja välissä hieskoivun räippää. Kankaan laidalla korpi rehevöityy ja siinä nyt hirmu vatukko. Ekan kemera-hoidon lopettelin tänään ja jäljelle jäi hyvä männikön alku. Parinkymmenen vuoden päästä kuviolla toisen jämäkän raivuun jälkeen ensiharvennus.

Kommentit (8)

  1. Pian kajahtaa Harjavallan hanulta, että ”Seuraava hakkuu onkin sitten jo päätehakkuu!”

  2. Hyvin hoidettu- ja hyvä suunnitelma kasvattaa taimikkoa ensiharvennukseen !

  3. Mistä tuosta on kemeraan tarvittava poistuma saatu raivattua kun ei kumollaan näy kuin pari sentin vahvuista risua. Harvaa on ainakin

  4. Kuviolla oli tosi paljon 0,5-1 metristä koivua, männyt noin 1 m. Kuva otettu karuimmasta kohdasta ja ojan varresta. Keskimäärin kuviolla poistuma oli kymmeniä tuhansia koivun vesoja/ha. Nopea oli sahata kun vesakko vielä suht pientä. 1,3 ha kuvioon meni 6 tankkia. Hyvä männikkö jäi ja reikäkohtiin koivua.

  5. Paljon on mennyt bensaa,jos kuusi tankkia kulunut?

  6. Mitä se nyt pienehkön Stihlin tankki vetää… oisko yhteensä vajaa 5 litraa

  7. Toivottavasti säästyy hirvien raiskaukselta

  8. Pitäisi säilyä suht hyvin meillä päin tuolla sijainnilla. Ei ole talvialuetta ja hirvikanta on harva. Nyt oli jonkinverran tuoretta jälkeä ja pois raivattujen isompien koivujen latvat oli riivitty lehdettömiksi. Vaan marraskuun jälkeen hirviä ei täällä juuri ole.

Metsänhoito Metsänhoito