Kommentit (20)

  1. Tässä vertailukohtaa, kun mitään ei tehdä ja annetaan luonnon hoitaa.
    Kiireisesti pitäisi raivata risut alta pois niin koivikko lähtisi järeytymään. Energiapuuhakkuun kertymä olisi varmaan kohtalainen, mutta kolhuja olisi varmaan seurauksena kasvatettaviin puihin tuloksena.

    Kummanlaisen taimikon haluaisit omaan metsääsi?

  2. suorittava porras

    Tuttu näkymä ajalta , jolloin tein energiapuuhakkuita .
    On onnessaan , jos tuosta saa edes välttävän metsän
    aikaiseksi . Usko loppuu optimistiltakin.
    Tuo seuraava kuva on oivallinen vertailukohta . Kuusikko kasvaa kohisten , kun sille annetaan mahdollisuus .
    Näyttää hyvältä!

  3. Ei ole kummoista raivatakkaan. Just työnalla vastaava ja maltilla on tehtävä. No taksa pitää nostaa vastaavasti kun aikaa kuluu melkoisesti.

  4. Ja tällaisia on maassamme ihan liikaa. Taannoin kun junamatkan tein, niin tuollaista rääseikköä oli pilvin pimein. Toivottavasti tulisi vähän asennemuutosta, niin metsätaloudellamme menisi vieläkin paremmin.

  5. Metsäkupsa

    Oiva kuvapari satapiillä,hoidettu metsä tuottaa,mutta risukko on monesti omistajalleen laihan tilin energiapuu metsikkö.

  6. Onpas mukava alkaa tuosta metsää tekemään. Koivuille lisää kavutilaa ja tiliä tehdään jo ennen naapurikuvan kuusikkoa. Kaikki taimikot jossain kohtaa pusikolta näyttää! mutta kummasti niistä metsiä vain kehkeytyy kun toimeen tartutaan. Tuossa ei mikään ole vielä menetettyä vaan metsää pukkaa vain hiukan liian tuhdissa paketissa.

  7. Turhan tavallista, että puun ostaja tai mhy tekee uudistustyöt ja alue jää sen jälkeen kymmeniksi vuosiksi omiin oloihinsa.

  8. Kyllä Luonto hoitaa, tämänkin.

    MV

  9. Voihan tokkiinsa sen luontokin hoitaa mutta mikään ajaton aika ei ole että omistajakin sen voi hoitaa. En ainakaan itse pitäisi vielä erityistä kiirettäkään vaan tekisin vasta kun siitä saa pikkaisen kuituakin kasalle. Saa ikäänkuin hoitotoimille hiukan työpalkkaakin. Poltinpuut siivelle tietty myös.

  10. raivurilla hölkäten läpi, muutama vuosi odottelua ja ottaa sitten vaikka sen pienemmänkin tilin

  11. €i syytä huoleen, kunhan uudistuu.

    40 v. koivulla, maa paranee ja sitten nurin.

    Sitten viljelykuusikko. Kyllä vuoroviljely on ok ratkaisu metsässäkin. Ennen päätehakkuuta raivaus n. 6 vuotta ennen, ei veso liikaa.

    Varsinkin jos ollut maanousemaa.

  12. Ensiksi raivurilla kunnon raivaus ja sitten luonto hoitaa kunnon räntämössölumella loput. Niin se metsä tehdään ja varmaan kohta hyvä tilikin.

    Pilalle mennyt hyvällä tuurilla jotain voi saada. Jos tässä joku jotain hyvää näkee niin minkähänlainen se huono metsä sitten on ? 🙂

  13. Liiasta saa aina pois. Vajaatuottoisen paikkaukset eivät taas niin kovin häävejä ole.

  14. suorittava porras

    Taitaa vain kuvan palstalla kulua useampi sata vuotta 600 kuution hehtaarikertymän saavuttamiseen ….Energiaharvennus tuossa tapauksessa johtaa suoraan päätehakkuutiheyteen .
    Jos sattuu vielä satamaan lähivuosina hakkuun jälkeen räntää tuulen saattelemana , on luvassa täystuho .

  15. Jos ja jos ja jos sattuu ettei satukkaan. Sitähän meitin suorittava tarjoaa. Kuten Rane tuolla aiemmin jo totesi taidat kiertää samaa ympyrää.

  16. MV laittaisi metsurin risusavottaan.

  17. Mää tekisin useassa vaiheessa tähän laatuharvennusta elikkä ohuimpia raippoja maahan, niin lannoittasin pohjaa ja antaisin kasvutilaa tekemättä mitään järisyttävän massiivista kirjojen opastamaa normiperkastausta, kun ei noista lumitalvista tiedä. Voihan sitä kun autot on keksitty tulla sitte kuviolle uudelleen kunhan katsoo pari kolme vuotta ensin.

  18. Hiihtoniilo oikeassa. Koivikon harvennus on taiteellista puuhaa ja sitä nautintoa sopii useamminkin nauttia. Vähän kerrallaan, naatiskellen.,

  19. Kyllä jesse on oikeassa jos metsänomistajalla on aikaa ja halua laittaa metsä kuntoon niin noinhan tuollainen on tehtävä.

    Usein näissä vain käy niin että metsänomistaja menee kesälomalla pikku puuhastelureissulle raivaussaha hommiin kun vaimo etsii sillä aikaa sieniä tai marjoja. Kolmen tunnin jälkeen ja kun eukkokin haluaa jo kotiin lähteä ei kummoista jälkeä ole saatu aikaiseksi ja isäntäkin on kyllästynyt puuhaan.

    Sitten soitellaan ammattimiestä apuun ja kun siitä maksetaan niin laatukin pitää olla hyvää. Siinä vaiheessa ei ole oikein varaa jättää leimikkoo ylitiheäksi ja perustella että parin – kolmen vuoden päästä pitäisi uudestaan raivata. Kyllä se kerralla oikeaan tiheyteen on tehtävä ja sen jälkeen loppu onkin tuurista kiinni.

  20. Just näin se puuhatessa voisi monasti mennä. Se tuppaa nykyään oleen harvalla se kuntokaan ihan kohdallaan se että saisi yhdessä päiväs tällaisella työmaalla kovinkaan laajaa alaa aikaiseksi. Tai ylipäänsä kunto kestäis tällaisen työmaan vaatimuksia vaikka mennäänkin vain raivuusahalla läpi puskan. Koska aikaa ja energiaa menee hehtaaria kohti aikas paljon.

    Metsähommia tulisiki tehdä jatkuvasti tai muuta kestävyys- liikuntaa että työkyky säilyy. Turha haaveilla että sitte kun eläkkeelle pääsee. No kyllä te tiijätte mitä tarkoitan….