Kommentit (8)

  1. A.Jalkanen

    Tämä on uhanalaista luontotyyppiä eli paloalue. Hyvä että jokin esimerkkialue on ötököille säilynyt.

  2. Kuten Keskustelupalstalle kirjoitin, niin kaikki männyt ovat periaatteessa saman korkuisia ennen kuin heikommat kuolevat. Paksuudessa on suuri vaihtelu.

  3. A. Jalkanen eikös tuosta palosta ole kulunut jo 110 vuotta? Mikä sitä uhkaa? Mitä esimerkkiä ötököille tuosta alueesta on. Kerro kun sinä tunnet ötököiden ajatukset. Minä kun en kuvissa näe yhtään ötökkää enkä muitakaan eläimiä.

  4. Eiköhän metsäpaloista hyötyvät ötökät ole jo reilussa 100 vuodessa hyödyntäneet sen mitä on hyödynnettävissä. Aika heikkoa on puun kasvu järeytyminen ollut ilman harvennusta.

  5. A.Jalkanen

    Tarkoitan ”uhanalaisella” sitä että näitä on maassamme liian vähän. Ötökät tarvitsevat tuoretta palanutta puuta, joten tämä ei enää kelpaa vaativimmille lajeille elinympäristöksi, vaan se pitäisi polttaa uudelleen tai toisaalla jotain muuta metsää.

  6. Joka kesä palaa maailmalla valtavat määrät metsiä, viime kesänä Suomessakin. Nämä palot vaikuttavat ilmastonmuutokseen ja nyt sinä kerrot, että pitäisi polttaa lisää metsiä. Voi hyvää päivää! Nämä tulevaisuuden pystyyn kuivuvat vanhat metsät varmasti otollisia kohteita pyromaaneille ja taas palaa arvaamattomat alueet.
    Mihin sinä tarvitset ötököitä, jotka syö palanutta puuta?
    Ihminen kuvittelee mielikuvituksessaan kaikenlaista, kuten nähty tässä koronankin kanssa.
    Mihin yleensäkään tarvitaan ötököitä tai kasveja, jotka ei pärjää luonnon omassa kilpailussa?
    Eihän löydy paikkaa, jossa ei olisi kasvillisuutta tai jotain elämää. Tiedät varmasti mitkä olosuhteet määräävät mitä miltäkin maapohjalta luonnosta löytyy.
    Luonto itse tappaa olosuhteillaan, esim. linnunpoikueita, jos vesisateet/kylmyys riesana tai jokin petoeläinkanta liian voimakas jne.

  7. Ei näy yli 40cm puita, joten ei kelpaa kuivahkon kankaan luontotyypiksi. Lahopuutkin on jo syöty. Ei kun aukoksi ja toivotaan, että seuraavalla kerralla onnistuu uhanalaisen luontotyypin luominen.

  8. Tämä on Valtion suojelualuetta. Toivottavasti ei syty uutta paloa. Edellisen sytyttäjiksi epäiltiin silloisen isännän torppareita. Nyt ei ole näitä enää.
    Toinen puoli on Yhteismetsällä ja tietysti uudistetaan,

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat