Kommentit (10)

  1. On se kumma kun tuo Suomen käyrä on lähes viivotinsuora koko tämän vuosikymmenen. Miten ne osaakin pitää kuidun hinnat noin tasaisena. Luulisi että vapailla markkinoilla se vähän värisisi puoleen ja toiseen.

  2. Kauako niitä jes-kauppoja on tehty. Jos juhannuksena on sovittu jo puukaupat vuodeksi eteenpäin, niin ei tarvi juuri muuttaa perinteistä hintaa. Ja jos ei ihan kaikkia puutavaralajeja tarvittavaa määrää tule perinne hinnalla, tuodaan noita lajeja sitten ulkoa tupla hinnalla.

  3. Metsämaan hinta silti kohoaa koko ajan. Outo yhtälö. Enää ei voi metsämaata metsätalouden kannattavaan harjoittamiseen hankkia.

  4. Jes-kaupat itseasiassa nostavat kaikkien puutavaralajien hintoja mutta se vain saadaan tilastoista piiloon. Hyvähän tuo on että saa tehtyä vuoden kaupat aina turvattuna eteen.

  5. Miten se noin korkealle on tuo käppyrä noussut kun ei pystykaupassa saa juuri 15 päälle. Hankinta hinta päälle 30

  6. Suomen hinta pystykauppa + teko ja metsäkuljetus. Muut maat tienvarsihintoja.

  7. Mistäpä muusta kuin pystyhinta , teko ja metsäkuljetus se tienvarsihinta muodostuisi. Kun tienvarsihinnasta vähennetään korjuukulut saadaan pystyhinta. Jokunen 10-senttinen voi tulla lisää , kun tj-kuluja jää vähän pois. Ruotsissa samat taulukkohinnat, koska muuttunut valuuttakurssi ero vaikuttaa tuon verran kuin erotus on.

    Muutaman euron saisi hyvää kuutiolle, jos järjestäisi kalikat laivalla Balttian mihin. Siellä näkyy markkinat määrittävän hinnat.

    Kuitupuulle ei saa käypää hintaa juuri muuten kuin kasvattamalla puut pikkutukkikokoon. Voittaa etukäteisjes-hinnat reilusti.

  8. Tuossa kuvaajassa pistää silmään Baltian maiden korkeammat hinnat. Tietäen että työvoimakustannus on Suomeen verrattuna alle puolet ja esim. Virossa ei yritystoiminnasta makseta voittoveroa. Eikös näistä maista kuitupuu kuljeteta vielä muualle jalostettavaksi joten hinta tehtaiden porteilla on paljon suurempi.

  9. Kaikkein mielenkiintoisinta on, ettei Jovain ole kommentuinut yhtään mitään.

  10. ”Puun hinta on vakaalla tasolla ja kauppoja kannattaa tehdä” – sano metsäjohtaja , kun lehteen haastattelun antoi. Sama lausunto ilmestyy lehtiin vuosikymmenestä toiseen. Mitäpä sitä hyvää tilannearviota kannattaisikaan muuksi muuttaa.

Puukauppa Puukauppa