Kommentit (6)

  1. Toivottavasti moni ketjun ”Laskuharjoitus ku-kasvatuksesta” lukijoista löytää tämän kuvan. Jos viitsit, niin avaa Menninkäinen hieman kuvion taustoja. Oliko valmiiksi kuusta alikasvoksena, käytettiin suojuspuuhakkuuta, kaistalehakkuuta vai minkälaista uudistamisketjua?

  2. Tuo luontaisesti syntynyt kuusikko, jos sitä ei ole harvennettu taimikonhoidon nimissä, antaa ensiharvennustulossa 100 %:n koron rahoille, jotka uudistamiseen on ”kulutettu”.

  3. Oli vanha hakametsä, kasvoi koivua, mäntyä ja vähän kuusta. Alikasvosta hyödynnetty sillä alueella jossa sitä oli nousemassa. Koivulle istutetulla alalla ei alikasvosta ollut kuin yksittäisiä vaikka päällä ollut metsä oli yhtä harvaksi harsittua. Huonomman taimettumisen syy löytynee maaperän ominaisuuksista. Alikasvoksen raja oli kuitenkin aika selkeä.

    Ja kyllä luontainen taimikko vaati hoitoa siinä missä istutettukin jos sen haluaa mahdollisimman nopeasti ja tasalaatuisena kasvamaan.

  4. Minulla on tällaisia kohteita kymmeniähehtaareita. Pääosin vielä lehtomaisillamailla. Nuornamiehenä niitä moottorisahalla perkkailin. Päällä pääosin haapaa, koivua ja isoja tukkikuusia jokunen aina siellä täällä. Toki mäntyäkin oli joukossa. Sitten samalla perkkasin kuusentaimikot sitä mukaa kun kaatelin isommatpuut päältä pois. Nyt niillä on viimevuosina tehty ensiharvennuksia. Yhdeltäkin 4 ha kuviolta hakkasin 2001 kuituja 230 m3, tukkia 20-30 m3 ja energiapuuta 60-70m3. 2015 talvella motoharvennus jossa lähti n.50 m3/ha. Möin parrua käyttävälle sahalle kun oli hyvälaatuinen harvennus ja kovastihhan nuo sitä tekivätkin.

  5. Varmaan nuo vanhat hakamaat ja lehdot uusituukin luontaisesti mutta ilman mitään toimia ei noin hyvää kuusikkoa saa aikaiseksi. Saahan siellä leppiä käydä kaatamassa ja muutakin raivaushommaa tehdä. Ei se ilmatteeks tule tuollainen metsä kuitenkaan.

  6. Näimpä juuri kuin metsurimotokuski totesi. Ainakin itsellä töitä teettänyt mutta tulokset ovat olleet todella mainiot.
    On näitä motollakin tehty ja siinäkin tulokset ollet hyviä kun on olleet kelit kohdallaan ja ammattitaitoiset miehet asialla. Silti siinäkin lopuksi aina raivurilla pitänyt viimeistellä lopullinen tiheys.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat