Kommentit (5)

  1. Komeita vanhoja mäntyjä. Kuusi ei näy menestyvän maapohjalla. Uudistaminen tarvitsee ehdottomasti maanmuokkauksen.

  2. Itä-Suomen metsissä on edelleen lahopuuta 2018 lumitalven jäljiltä. Hankalin tilanne on jos lumikaatoa oli 2-5 m3 / ha, niitä ei saanut kaupaksi, ellei tilalle tullut normaalileimikkoa myytäväksi.

    Kasvava maapohja ei tuota nyt juuri mitään. Kuvan lahopuualue kannattaa uudistaa heti, vesitalous- ja viljelyketjun mukainen uudistus, Jos kuvio on jo muutaman hehtaarin kokoinen kannattaa siihen rajata sertifioinnin vaatima alue, joka sisältää lahopuuta, aluskasvillisuutta tai merkkejä luonnontilaisenkaltaisesta kohteesta.

  3. Tuo lahopuumäärä ei aiheuta ainakaan sertifioinnin (FSC) mukaista suojelua (yli 10 m3) . Mutta voihan sitä suojella jos näkee sen tarpeelliseksi.

  4. Joskus kuvan tyyppisessä metsäpohjassa on myös pieniä suppapainautumia jättökuvioksi, josta vesi ei virtaa mihinkään ja niissä on jo valmiina pensaskasvillisuus, lehtipuuta, kelopuuta jopa tihkupintoja, ne on helppo säilyttää muokkaukselta ja myöhemmältä metsänkäsittelyltä, eikä niissä menetetä paljon kasvullista metsänpinta-alaa.

    Hakkaajan on talvenlumiolosuhteissa vaikea hahmottaa hyvää jättökuvion paikkaa, jos sitä ei ole ennakkoon rajattu kartalle !

  5. Malliesimerkki siitä miten jatkuva kasvatus onnistuu. Tulee hieskoivua ja haapaa pienaukkoon.

Metsänhoito Metsänhoito

Keskustelut