Palokärki ei löydä horroksessa olevia. Pihkakuorrutus ilmestyi syksyn aikana. Pystynäivertäjä? Joku jäärä. Kotelovaihe paljon isompi. Kuusi vm.-82 16m 230L rk19cm.
Palokärki ei löydä horroksessa olevia. Pihkakuorrutus ilmestyi syksyn aikana. Pystynäivertäjä? Joku jäärä. Kotelovaihe paljon isompi. Kuusi vm.-82 16m 230L rk19cm.
Metsässä on miljoonien hyönteisten ja muiden pieneliöiden näkymätön maailma. Joskus metsän tasapaino järkkyy ja puustolle, varsinkin vanhemmalle puustolle syntyy stressitila, jolloin kirjanpainajat ( joukkovoima ), kuusentähtikirjaajat ja lopuksi kuusijäärä iskevät.
Hyönteisten ilmaannuttua ensin päiväpuolen reunapuihin ja myöhemmin ryhminä kuvion sisälle on vaihtoehdot vähissä, joko kerätä yksittäiset sairaat puut pois, tai rajata lähtevään leimikkoon sairastunut metsikkö, tässä on se hankaluus, ettei tuho satu aina myyjän toivomaan aikaan.
Hyvällä metsänhoidolla voidaan parantaa metsien terveyttä, keräämällä arveluttavat – ja tuulenkaato rungot heti pois ja uudistamalla vanhat kuusikot ajallaan.
Taloudelliset menetykset on suuria kun tukki menettää arvonsa kuiduksi, jopa energiapuuksi. Teollisuushan tästä tietysti kiittää kun lehdistökin lietsoo vielä lisää paniikkimaisia julkaisuja.
Tähän ei pysty lisämään suoraan klikattavaa linkkiä, mutta menemällä alla olevalle metlan sivulle, saattaa pystyä tunnistamaan yleisimmät ötökät ”oiretyökalulla”. Ötököitä on niin mahdoton määrä, ettei tämä tunnista varmaankaan kuin yleisimmät/pahimmat.
http://www.metla.fi/metinfo/metsienterveys/tuhontunnistus/index.htm
Toimii se linkki kuitekin
Metlan sivu on tuttu. Upm:n sivulla myös pdf. En keksi. Ei syö puuta, ei jätä kuviota puuhun, liikkuu vain paksussa kuoressa. Ei suutari. Tosiaan stressaantunut: viimeiset vuosirenkaat milli kaksi kun 3-15v +-5mm. Pihka paljasti. On jo 2 sukupolvea toukka ja kotelo. Tuo määrä yllätti ½metrin matkalla. 2005vuonna hirvet raapi kylkiä paljon, nyttemmin peurat. Polkevat metsäpohjan reikiä ’täyteen’ juuria poikki. Kirjanpainajaa tuli 2016 10kpl, 2015 147 =huippu, 2014 n.50, 2013 50. Naapurin puolella 15v vanhempi kuusikko ja ei hoida, paitsi pohjantikka: paljon kuorta irti ja pystyyn kuivuneita. Natura-ranta vieressä jonne ei saa vetää ojaa eikä vanhaa perata-> vesitalous järkyttävä, kevät+syksy märkää ja heinäkuu kuivaa. Lahopuissa voi olla luontainen vihollinen odottamassa työtehtävää. Hoitona harvennus harvennus ja harvennus. Pientilallinen ehtii tutkailla ja ottaa pois polttoon. Pitää viitsiä.
Kuoripäälliselle puutavaralle on määritelty takarajat puutavaran pois vietäväksi metsästä, mutta olisiko näitä ”parasta ennen” päiviä päivitettävä uudelleen, koska Väli-Suomessakin kirjanpainajan parveilua on jo toukokuun lopulla ?
Kesäaikainen puunkorjuu ja käsittely on jo lähitulevaisuudessa lisääntymässä ja ilmastokin voi vielä edesauttaa hyönteistuhoja.
Jokin jäärä tuo on.
Ukkoniluri. Ruskeaa puuroa, ei tyvessä vaan 1-3metrissä. Pohjantikalle töitä, pitänee viedä talipalloja että pärjää talven yli. Kaarnakuoriainen herättää MOn harventamaan. Kuuluu eliöstöön, ei vielä paniikkia. (sivuston Muokkaa-toiminto ei toimi