Tein rs-raivuun kuviolla 2013 kun hankin tän palan. Nyt tämä ylikasvuinen meni polttopuuksi koska aivan vierellä kasvoi kaksi mäntyä. Kuvasta voi katsoa ettei täystihkussa kuusi hyvällä maallakaan kasva kovinkaan paljoa ja mäntyjen puolella lustot ohuimpia.
Hyi ku rumaa puuta. Tosta kun lankun sahaa, ni siitähän tökkää sormella läpi.
Hyvä esimerkki metsänhoidon vaikutuksesta, 2013 jälkeen taitaa olla jo sentin lustoja puolellaan
Ja joku vielä väittää, että alikasvospuu ei ala kasvamaan, kun se saa mahdollisuuden.
Paljonkohan tuolla on ollut ikää kaatovaiheessa?
Vaikea sanoa tarkasti tää on kyllä mulla keittiössä leikkuulautana. Kuusi on juronut joka tapauksessa reilusti yli 10v hyvin tyypillinen ilmiö, jonka jälkeen tapahtuu juromisjälkeen kasvuhumaus.- Tämä metsikkö on siemen syntyistä kukaan ei ole istutellut kuviolle mitään vaan vieruspuista siementänyt ilmeisesti muokattuun maahan.
En kannata sellaista että ikivanhaa alikasvosta lähdetään kasvattamaan ne tuppaa saamaan vikaa ja lahoa satavarmasti. Toi rumuus on toki lustoissa mutta mitäs se se on motit joista maksetaan ja metsänhoidolla saadaan kiertoaikaa 20v aikaistettua. Se on tällaiselle köyhälle iso asia. Jos diggaa ikiaikaista puurakentamista, otetaan tupapuut talon ja mökkien tms seiniin suomännyistä jotka tuppaa olemaan yli satavuotiaita tukki ikään….
Koskas meinasit, että mahdolliset lasten lapset pääsee tuosta tukkisatoa korjaamaan? Vaikka köyhä olen itsekin, niin tuon kokoiset puut eivät juuri merkkaa enään minkään kokoista asiaa taloudessani. Vaikka pitkäikäistä sukua olenkin.
Ellei leikko ole sitten rinnankorkeudelta, mutta näyttää siltä, että juurenniskaa on.
Ja hyviä hirsipuita ei suomännyistä saa kuin niliaittaan. Pitäähän sitä tupahirsissä pituuttakin olla ja juoksevuutta. Parhaat tupahirret kasvaa kuivilla kankailla ja ovat väh 200-vuotiaita. Parempi mitä paksummin punaista sydänpuuta. Parhaissa 8″ hirsissä mitä veistäny ollu vain pari senttiä pinnassa vaaleaa puuta.