Kommentit (10)

  1. Sanan ”kulttuuri” alkuperä tulee latinan verbistä colere, viljellä, sekä siitä edelleen johdetusta substantiivista cultura, joka tarkoittaa viljelystä. Aluksi tämä tarkoitti maanviljelyä
    Kaikki peltoaukeat ovat kulttuurimaisemaa,ei kylläkään pusikot

  2. Kulttuurimaisema. Useasti käytetty ilmaisu, mutta tarkoittaako tuo sana yhtään mitään. Tämän kuvan kohdalla ainakin vaikea keksiä kyseiselle sanalle kovinkaan paljon merkitystä, jos nyt sillä ei tarkoiteta aluetta, joststa ei omistajalle tai jälkipolville ole mitään rahallista arvoa. Tietenkin, jos alue katsotaan jotenkin arvokkaaksi ja yhteiskunta maksaa jotakin, ettei isäntä epätoivoissaan mene hävittämään risut ja istuttamaan tilalle arvopuita. Tosin nuo korvaukset ”kulttuurimaisemista” tulevat häviämään, rahat loppuvat, kunhan vielä muutaman EU-valtion pankien sijoitustappiot on hoidettu.
    Tämmöiset kuvankaltaiset maisemat tulevat tulevaisuudessa valtaamaan Suomen maisemia yhä enemmän. Vieraantuminen metästä, ymmärtämäyyömyys ja ennenkaikkea ihmiselle tyypillinen laiskuus yhdistettynä nykyään luvalliseen jatkuvaan kasvatukseen takaavat, että tuottamattomien ”pöheikköjen” määrä lisääntyy.

  3. Kulttuurimaisemako pellonojapusikko,harventamaton ,hoitamaton,luonnontilainen ,ehkä jonkun mielestä erittäin arvokas luontokohde.

  4. Peltojen reunukset jäävät usein hoitamattomiksi. Syynä on usein se, että pellot on vuokrattu ja peltojen vuokraajalla ei ole intressiä siistiä peltojen reunuspuita. Toisaalta maanomistajien ikä on usein yli 60-vuotta ja voimia- tai edes tarvittavaa välineistöä ei ole puuston harvennukseen. Tuloksena on melkoinen pöpelikkö, minkä voisi saada näyttämään kauniiltakin pienellä panostuksella.

    Kulttuurimaiseman heitin kuvan nimeksi ihan hetken mielijohteesta. Ihmisen ja luonnon välinen vuorovaikutus johtaa joskus tulokseen, mikä toisen mielestä on kaunis ja toisen mielestä hoitamaton pöpelikkö.

  5. Tuottamaton ryteikkö tai ei, miun mielestäni nätti maisema ja onnistunut kuva.

  6. Vänkäri, kiitän nöyrimmästi!

  7. Kaunis kuva valonsäteineen. Eikä olisi yhtä kaunis kuvana, jos taustan metsä olisi raivattu ja tasavälein olisi samankokoisia puita rivissä. Ja entäpä sitten tämä sama maisema kesän vehreydessään. Mieleen tulee oma niittykaistale , jossa kukkivat kullerot, leinikit,
    rantatädykkeet. virnat, päivänkakkarat, huopaohdakkeet, tuoksuvat mesiangervot ja monet muut luonnonkukat.

  8. Tyylikäs kuva, kuin japanilainen tanka. * * * Kylmän veden vierellä kuihtuneet osmankäämit, virtaava valo ’ ’ ’ odotin kauan: ei tullut hän * * *

  9. Lämpimät kiitokset Aukusti ja Kisi!
    Kisi alkoi oikein runolliseksi. Runo iski kuin tuhat volttia!
    ;~)

  10. Kiitoksia Petrille kun päästit ”Aukustin” tuohon ”Kisin” viereen samalle riville!