Kommentit (18)

  1. Marjanpoimijoiden reittimerkintöjä tai vastaavaa… Ei tuossa tuhoa näy..!

  2. Metsäkeskuksen puukartta/koealojen mittaajat. Tuloksia käytetään puustojen kaukokartoitustietojen vertailualoina. Viiva on läpimitta mitattu puu, ruksi läpimitta ja puun pituus mitattu. Joten nou hätä.

  3. Kun koeala sattui omaan metsään, niin mallien pitäisi antaa hyviä arvauksia 🙂

  4. Omituista toimintaa.Katson,että olisi pitänyt ilmoittaa asiasta,ettei hiippailla vain hiljaksiin.Kuka voi nykypäivänä tietää mitä merkintöjä tai meininkiä on menossa.
    Ei vaurioita.Eihän se ole puolustus.Nykyään kun hiipailijat toimivat jopa jokamiehenoikeuksin ikään kartoittamassa malmin etsintää.Suojelu alueita jos mihin.Tulee vain tieto,ettei omistajalla ole enää oikeuksia.
    Näinä aikoina on kyselty juuri tuotakin aluetta jos kehittäisit–me vain kallota jnee kaiveltaisi.Viimeisin Josko aurinkovoimaa…….Eli MT metsäliitteessä oli juttua,–kartoitetaan luontokohteita.Jopa kehoitetaan olemaan hiljaa.

  5. Lisään vielä kysymyksellä.Miksei kelvanneet viereiset alueet,voimalinjat,yhtiön metsä.

    Suosittelen metsälehteen kattavaa juttua aiheesta.Josko hässäkkää voisi pienentää.Olen tuota asiaa kysellyt MHY-taholta.Ei tietoa ollut vielä sielläkään.
    Lähinnä tästä tulee mieleen urkintaa jos ei omistajalle voi edes ilmoitella.

  6. nyt enymmrrä keitän teetä,, itselleni terveisin arja

  7. Koealojen sijainnit arvotaan kai yleensä satunnaisesti tutkittavalle metsäalueelle, paitsi jos on kyseessä VMI:n pysyvä koeala.

  8. Metsiin koealoja on mittailtu kyselemättä vuosikymmeniä. Sata vuottakaan ei taida riittää. Jos on arvioitu syntyvän häiriötä, niin tietysti on ilmoitettu.

    Metsien (tai verottajan) hyödyksi ne mittaukset on tarkoitettu, mutta tietysti joku saattaa vetää herneenkin nenäänsä, jos vieraita kaksijalkaisia metsässä liikkuu.

    Sikäli hauskaa hommaa, että nuo mittaukset eivät taida kuulua ns. jokamiehen oikeuksiin (jokanaisia unohtamatta). En muista myöskään säädöstä, jossa toiminta olisi luvattu. Saattaa silti sellainen jossain olla.

    Ehkä metsien tutkimustoiminta on katsottu jonkinasteiseksi viranomaistoiminnaksi, mitä se usein myös on.

  9. Ennen puukauppoja ei oikein kukaan ehdi enää käydä metsässä, mutta kaikilla muilla mittaajilla ja arvioijilla kyllä siihen aikaa riittää.

  10. vaikka satavuotta olisi tehty niin aikaisemmin ei kohdalleni ole ole tullut vastaan.Koirakilpailijat ovat näin toimineet.Mutta sen tietää ja jäljet kerätään pois.Ovat myös jonona ei aluetta ympäröitynä ja kaikki puut merkattuna.
    Lähellä on linjan alla metsästäjien torni.Kaikki ovat tiedossa.Miten arvonta sattuu pariin kohtaan lähekkäin.Miten osui metsätien lähelle.Jää montaa kysymystä.Naapurikunnassa näitä natura metsiä on ja lisää ovat viimeaikoina hakkuita jarruttaneet.Juoksennelleen metsissä.Eli laittaa todellakin miettimään aina tarkoitusperää nykypäivänä.Oli kaksijalkainen tai maasturilla.

  11. Eikö tuo nyt ole saivartelua nostaa tuosta ongelmaa ? Kunhan eivät kirkkoveneitä piirtele.

  12. Kyllähän se nykyäänkin pitää paikkansa, että:”Yksi hullu ehtii kysyä enemmän kuin kymmenen täysijärkistä ehtii vastata”.

  13. Jos joka kävelyyn aina pitäis lupa kysellä niin onko enää tehokasta työtä? Ihme mustasukkaisuutta. Kuitenkin on tutkimus työstä kyse.

    Tervetuloa minun metsiin marjastajat ja mittamiehet… asialliset aina voi tulla. Mönkijällä revitteliät ei, tiellä tai maastossa.

  14. Eihän itse tutkimus-toimenpide metsälle vahinkoa tee, mutta epätietoisuus voi aiheuttaa aivan turhia jännitteitä työtä tekevien ja metsänomistajan välille. Ei liene kovin merkittävä kustannustekijä, jos käytettävissä nauhoissa lukisi aina niiden asettaneen tahon nimi ja käyttötarkoitus. Tarvittaessa voisi jonnekin sopivaan paikkaan jättää käynnistä vähän enemmän kertovan ilmoituslapunkin. Eihän vastaavaa salakiertelyä hyväksytä missään muillakaan alueilla eikä rakennuksissa.

  15. eikös toisen omaisuuden turmeleminen ole kiellettyä eihän kaupungeissakaan saa luvattomasti graffitteja tehdä eikait toisten puihinkaan saa mitään piirellä

  16. ”Eihän vastaavaa salakiertelyä hyväksytä missään muillakaan alueilla eikä rakennuksissa.”

    Voi hyvinkin olla, että omakotitalojen pihat ja teollisuushallit ovat liikkumisen kannalta hieman eri asia. Tämä on varmaan sitä reaalitodellisuutta.

  17. KeMeRat käsitti tavoilleen uskollisena asian tahallaan väärin. Ei kukaan ollut kieltämässä metsissä asiallisissa työasioissa liikkumista, mutta väärinkäsitysten välttämiseksi se olisi hyvä tehdä mahdollisimman fiksusti, – vai onko KeMeRat siitä eri mieltä?

  18. Haitanneeko tuo mittää jos hullu kysyy…..Parempi mielestäni pysyä menossa mukana,ettei tarvitse katua jos vaikka propellit jo pyörisi.Kiitos vastineista.

Metsänomistus Metsänomistus