Kuvan keskellä kolme haarottunutta runkoa. Ympärillä oli vielä puolenkymmentä lisää , jotka olisi voinut kuvata samalta seisomalta.
Ei tule tukkia , eikä kaikista pätkistä edes kunnon kuitua.
Kuvan keskellä kolme haarottunutta runkoa. Ympärillä oli vielä puolenkymmentä lisää , jotka olisi voinut kuvata samalta seisomalta.
Ei tule tukkia , eikä kaikista pätkistä edes kunnon kuitua.
No eipä tarvii ihmetellä vähäistä tukkiprosenttia.
Ja näitäkö sitten merkitään metsäsuunnitelmaan iän mukaan 70% tukkiosuudella?
Huh huh, onpa laatua.
Taimikonhoito…se tärkein tekemättä.
Onkohan tuolla ollut myös muita ongelmia, kuten ravinteet. Edessä oleva puu on haaroittunut jo alhaalta ennen kuin lehtipuiden olisi olettanut sitä piiskaavan.
Miten etukasvuinen koivu on saanut tuonkin puun haaroittumaan jo 0.5 m: kohdalla. Taitaa olla pikemminkin kysymys yleisestä viljelymetsien huonosta laadusta.
Kyllä tuo on sairasta metsää ei kuusi kasva normimaalla koskaan tuonlaiseksi.parhaat 3 haaraisia. ei niitä voi koivut tuhota tuonlaiseksi
Nuo kyllä kannattaisi uudistaa vaikka lehtipuulle noin surkeat metsät. Mitään tekemistä koivuilla ei noiden kanssa kyllä ole.
Kuvan keskellä on kolme haaroittunutta runkoa . Tämä otos on alueelta , jossa koivun kantoja oli selvästii eniten . Vikaisten runkojen määrä kasvoi palstalla suhtesa koivun kantojen määrään. Rungot olivat lisäksi pienempiä.
Vasemmanpuoleinen haaroittunut runko on selvä poikkeus siitä korkeudesta , jolla haara sijaitsee . Yleisesti nämä viat olivat välillä 3-6 metriä. Tuon alhaalla olevan haaroittumisen on varsin hyvin voinut aiheuttaa lumikuorman kanssa kuusen päälle taipunut koivu . Koivu oikenee , mutta kuusentaimi katkeaa .
Kuinkan muistaisin että täällä vielä eräät, jopa suorittavakin väitti ettei oikene. Koivut talven painamat meinaan. Nyt ne sitten oikeneekin taas välillä.
Ettei vain tätä metsää ole aikoinaan viljelty tai ainakin kaskettu. Asumusten jäänteetkin tällaista kertoo. Aikaisemmista kuvistakin oli jo katsoviani ja tämä edelleen sitä vahvistaa, että kuviota on vaivannut/vaivaa ankara boorin puutos. Toki se ei sulje pois ylispuukoivikon vaikutusta. Kuitenkin veikkaan suurimmaksi syyksi juuri boorin puutoksen aiheuttamaa kärkisilmujen kuolemaa. Mikäli alue on joskus ollut maataluomaana vaikka laitumenakin olen asiastani lähes varma. Joskus pitänyt osata olla varma muiden puolestakin näissä asioissa.
Ettei kyseessä olisi metsämyyrän temput aikanaan. Syönyt latvasilmun ja kuusi ottanut uudet kaksi latvaa.
Boorin puutetta ei käy kiistäminen. (on omakohtaista kokemusta sekä pellolta , että metsästä ) . Hiukan tästä eteenpäin tapasin kuitenkin koivun ”itse teosta”. 150 litran koivurunko oli taipuessaan listinyt kolmesta kuusesta latvat samalla kertaa .
Aivan vierestä löytyi lisäksi neljä varmaa koivun runtelemaa latvusta ja vielä pari luokkaa ”syytä epäillä”.
Tiheässä kasvava hoikka koivu saattaa taipua eri suuntiin eri vuosina lumikuorman alla ja viedä mennessään latvan lähellä kasvavalta havupuulta . Keskimäärin kuuset olivat haarottuneet noin 3,5 metrin korkeudelta , joten koivun tuhoiksi viat osuvat varsin hyvin . Tästä on tulossa kuvakin , josta tarkkaan katsomalla voi päätellä , millä korkeudella latvarikot olivat.