Kommentit (6)

  1. Eikö tuo ole jo lähempänä siemenpuuasentoa.

  2. Kurki

    Tulisikohan tuosta ”maiseman vuoksi jätettynä” monelaista harmia?

  3. Puhutaan sitten vähän tästä skootterista, kun metsänhoito ei kiinnosta. Kuvassa Honda Pcx 125, ihmisten eniten ostama ajoneuvo tällä planeetalla. Aasian maissa, Etelä-Amerikassa ja Välimeren maissa kulkevat näillä. Ei sovellu oikein Suomen lumioloihin, mutta kuivilla teillä se on heti verraton menopeli. Taajamissa ja kaupunkioloissa se on ylivertainen henkilöauton verrattuna. Maaseudun teillä sillä pysyy muun liikenteen mukana ilman ongelmia. Itse ajelen tällaisella läpi vuoden. Tämä on vanha malli, mutta uudempi malli, joka minulla vielä vuosi sitten oli, on uskomattoman hyvä ajettava. Skootteri on paljon parempi ajettava kuin moottoripyörä ikinä. Tämän kulutus on noin 2,2 litraa satasella.

  4. Minulla oli kerran Yamahan 125 skootteri eikä se huono kulkemaan ollut lyhyillä matkoilla. Käynnistysvaikeuksia joskus ilmeni. Pidemmillä matkoilla moottoripyörä on parempi kulkine. Hondan 650 enduro oli muutaman vuoden ja parempi sillä oli ajaa pikitiellä varsinkin kuin skootterilla. Moottoripyörien vakuutusmaksut on vain liian suolaset .

  5. Tuossa se ero syntyykin, kun ajetaan isolla tiellä – vaikkapa valtatiellä, tai peräti moottoritiellä. Eli 125 kuutioisella skooterilla on ajettava ”naru kireällä” jo laillisessa moottoritienopeudessa, mutta esim 650 kuutioisella M-pyörällä sellaiset nopeudet kuuluvat lähinnä kiihdytysvaiheeseen. Ajo-ominaisuudet on tehty niille eväille, mitä satulan alta löytyy.
    Ja kyllä! Tuollainen 125 – kuutioinen Yamaha / MBK on odottamassa kauden alkua, samoin samanmerkkinen ”oikea moottoripyörä”, eli puhun omien kokemusteni perusteella.

  6. metsä-masa

    Onko hakkuu alueella taimettuminen alkanut ?, kuvan perusteella tienvarsi ja varastoalue on taimettumassa hyvää vauhtia.
    Suojuspuuasennolla on edesautettu taimettumista ja siinä sivussa suojuspuusto on järeytynyt ja herännyt tuottamaan parempaa siemensatoa, karulla kasvupaikalla.

    Kanervakankaalle joutuu joskus kevyesti rikkomaan pintakerrosta, jota siemenet saa itämisalustaa !

Luonto Luonto

Kuvat