Kuvan nimi oli aiemmin ”jk”-kokeilu. Se on valitettavasti vaihdettu. Tämä ei ole tietoista jatkuvaa kasvatusta.
Kuva on ostopalstalta. Vuonna 1996 myrsky oli tehnyt pahoja tuhoja. Myrskyn kaatamat puut oli korjattu pois. Se jäi tuohon asentoon. Kukaan ei tietääkseni ole tehnyt mitään hoitotöitä kuviolla. Nyt raivasin kuvion. Hommaa oli reilusti enemmän kuin normi taimikonhoidossa. Paikoitellen taimia on aivan liikaa ja toisaalla on täysiä aukkoja. Vuosia tuon asennon saamiseen on kestänyt 20. Vierestä on tehty samana vuonna aukoksi ja siinä kasvava männikkö lähentelee muutamassa vuodessa jo ensiharvennustarvetta.
Pirteä taimikko, mutta tosta on vielä kymmenien vuosien matka varsinaiseen jatkuvaan kasvatukseen, kun näyttäis puuttuvan muutamat ikäluokat noiden ylispuiden ja taimien välistä
Taitaapa kokeiluksi kyllä jäädäkkin.
Kyllä kokeiluksi jää. Muutama vuosi vielä odotellaan. Viereisen ensiharvennuksen kanssa korjaillaan tästäkin kaikki turha pois. Jäljelle tulee jäämään epätasainen ja huonolaatuinen taimikko.
Vielä kysytään kannattaako jatkuva kasvatus.
Vastaus;ei kannata!
Tätä ei ole kuin vajaa 2 hehtaaria, joten en aio alusta alottaa. Hidasta on ja pienet tulot, mutta onpa ainakin muistutus ettei kannata. Muutenkin mielenkiintoista nähdä puuston kasvu ja sääolojen kesto isompien puiden poiston jälkeen.
Miettikääpä hyväuskoista mo:ta, joka on saatu vakuutettua jk:n ylivoimaisuudesta ja helppoudesta. Hän ottaa eurot mielellään vastaan. Metsään jää hyvin puita. Myrsky vie puolet jätetyistä. Odotetaan 20 vuotta ja ruvetaan uutta hakkuuta odottelemaan. Vastassa on tämä.
En toivo jk:lle pahaa, mutta tämä on vain yksi mahdollinen skennario. Onnea, tarkkuutta ja työintoa valitsemallenne kasvatusmallille!
pitääkö nyt ymärtää niin et kaikki suomen metsät kerralla aukoksi ja aloitetaan uudistaminen,muuten ollaan pienaukkoja tekemässä