Kommentit (18)

  1. Siis koska istutettu, minkä kokoisia taimia ja arGrow:lla lannoitettu?

  2. Hienosti näyttää taimet viihtyvän.

  3. Nyt tämän vuoden toukokuussa ja kaveriksi arGrowia

  4. Kuvasta on vaikea hahmottaa taimen pituutta vaikka se näyttää kyllä kasvaneen hyvin. Osaatko sanoa paljonko se on kasvanut pituutta istutuksen jälkeen?

  5. Näyttää erehdyttävästi männyn taimelta neulasten pituuden vuoksi.

  6. Eikös nuo luonnon taimet olekin mäntyä? Istutettu näyttää kuuselta, ei kai tuosta voi erehtyä.

  7. Minkä kokoinen uudistusala on kysymyksessä? Onko tuossa reunametsä tai siemen/jättöpuut lähellä? Onko koko alueella yhtä hyvä tilanne?

  8. Kuvaa katsomalla luulin, että kyse on sekametsän perustamisesta, istutetaan kuusta ja kylvetään mäntyä. Kuvassa vaan lipsahtanut molemmat samaan mättääseen. Näin ajattelin, kun pieniä taimia on vain mättäässä, eikä sen ympärillä, vaikka koko kuvan ala näyttäisi luontaiselle siementämiselle/itämiselle soveliaalta.

  9. En väitä , että olisi mänty, vaan männyltä näyttää paljon. Olisiko rakeet vaikuttaneet neulasten pituuskasvuun, joka on silmiin pistävä.

    Tässä vertailuun tyypillinen kuusen taimi.

    https://www.metsalehti.fi/lukijoiden-kuvat/heinantorjunta/

  10. Toisaalta taimitarhalla 2-vuotiaaksi kasvatettu ja lannoitettu taimi on hyvin samannäköinen kuin lukijan kuvan maastossa kasvanut:

    https://aijaa.com/8evVb9

  11. Mikä tällainen linkki on, joka ei ainakaan minun koneella aukea?

  12. Kurki koneella on viiruksen torjunta säädetty turhan tiukalle. Toimii linkki.

  13. Siinä nyt ei mitään menetä, jos jää yksi kuusen kuva näkemättä, niitä maailmassa riittää, mutta saattaa jäädä jotain muutakin, jos on jokin tiukka esto päällä.
    Itsellä linkki avautuu kännykällä, tabletilla, läppärillä ja pöytäkoneella. Kävijälaskurin mukaan siellä muitakin käynyt kurkkimassa.

    Mikä linkkikö?
    ”Aijaa” on ilmainen mainosrahoitteinen kuvienjakopalvelu, ei tarvitse edes rekisteröityä. Voit ladata sinne kuvia tietokoneeltasi tai kännykältä. Aijaa antaa linkin kuville ja voit kopioida sen kirjoittamasi tekstin yhteyteen. Kuvat säilyvät palvelimella vähintään 3kk viimeisen katselukerran jälkeen.

  14. Aijaa.

  15. Jos laikkumätästetylla alueella RS-henkilö kompuroi ja kaatuilee laikuissa, on hän: Joko eksynyt väärään taimikkoon, joka onkin kuoppa-mätästetty, taikka kaivurihenkilö ei ole osannut tehdä laikkumätästystä.

    Laikku tehdään pyyhkäisemällä kunttaa niin, että n. 5 – 10 cm kivennäismaata tulee kuntan mukana. Se käännetään mättääksi, jossa kivennäismaa tulee yläpuolelle.

    Istutettaessa paakun tulee upota mättääseen niin syvään, että paakun alaosa on tukevasti kaksikerroin olevassa kuntassa.

    Jos matalalla raapaisulla ei saada kivennäismaata riittävästi mättään päälle, laikkua pidennetään – EI SYVENNETÄ.

  16. Tuo laikun sopiva korkeus on tärkeä pointti maanmuokkauksessa. Esim. 2:n ravinteisuudeltaan suunnilleen samanlaisen kasvupaikan istutuskuuset on kasvaneet eri tahtiin matalien laikkujen kohteessa kuin liian korkeiksi tehtyjen laikkujen alueella. Ikäero taimikoilla on 5 v ja keskipituudet samat. Suurin osa kasvuerosta johtunee juuri maanmuokkauksesta. Suoraan sitä ei voi päätellä, koska alkuperät on vähän erilaiset. Pitäis olla lisäksi vierekkäiset koealat yhtä aikaa istutettuina tarkempaa ”analyyssiä” varten.

  17. Taimi kasvaa kuivanakin kesänä hyvin, jos istutuksen jälkeisinä aikoina kosteutta riittää. Pohjavesi oli talven jälkeen ylhäällä ja alkukesä ei erityisen kuiva ollut, joten olosuhteet oli hyvät. Liikaa ei silti kannata lannoittaa ainakaan kuivalla kelillä ja nopeavaikutteisella aineella. Muutaman taimen tapoin, kun kesällä päätin hätätilanteessa antaa niille vähän apuja…

  18. Metsässä ei koskaan ole hätätilaa. Joten olis pareen lakata panikoimasta. Just tänään katselin ”taistelutannerta” kun kiimaiset hirvet oli rymistäneet Siikaisten palstalla yhden kallion juurella. Oli voimia näytelty ja käytelty. Oli aika isoakin lehtipuuta nurin ja viskottu sinne tänne pienempiä puita. Ihan mustalla mullalla mutta totesin vain että muokkaus tehty, nyt sopii taimettua uudestin. Toki olen sinne yhdet taimet jo vienyt ja niistä ei juurikaan mainittavaa enää nouse. Mutta ala pieni ja siten aika samantekevää. Hiukan pitää siivoilla jälkiä ja siistiä vielä jotenkuten kasvatettavia irtoroinaa poistamalla.

Metsänhoito Metsänhoito