Hakattiin kuusikkoa noin 350m3/ha. Jonka jälkeen alkoi maaston muodot ja reuna metsät päästä esiin. Aukon hakkaaminen on maisemointi työtä parhaimmillaan.
Hakattiin kuusikkoa noin 350m3/ha. Jonka jälkeen alkoi maaston muodot ja reuna metsät päästä esiin. Aukon hakkaaminen on maisemointi työtä parhaimmillaan.
Kyllä ja näkee maapohjan.Vuosikymmeniä sitten oli naapuripitäjän puolella myynissä puustoinen tila,naapuri ei ostanut,jopparit ostivat.Sen jälkeen myivät maapohjan,edellä mainittu osti.Siitä tuli sanonta,että ei uskaltanut puineen ostaa,vaan hakattuna,jotta näki millaiset maapohjat on.
Avohakkuu kannattaa tehdä, kun on avohakkuun aika.
Tuossa tienvarressa tehtiin taas hakuu, jossa lähti kaikki muut, mutta Mäntytukkirungot jäivät odottamaan parempaa hetkeä.
Kuusikuitu lähti liukkaasti. Kuusitukkia on vielä hieman jäljellä, koivut taitaa olla kaikki vielä – niillähän ei ole kova hätä.
Männyn erikoistyvien takia on osa isommista männyistä myös hakattu, ne lähtivät heti.
Minun entinen työ vaikuttaa niin paljon, että tulee jatkuvasti tarkkailtua sitä, mitä metsissä tapahtuu – kuin myös sitä, mitä ei tapahdu, vaikka pitäisi.
Yksityiset sahurit hakkaa nykyisin kaksijakoisesti. Ensin yleensä kuuset ja myöhemmin kun sahan tukkikenttä on vaihdettu männylle niin männyt…
Eipä se koneiden siirto niin kovin kallista taida ollakkaan 🙂 …
Koneiden siirto sinänsä on halpaa, mutta siihen käytettävä aika on pois tuottavasta työstä. Olen nähnyt, kun kuski tulee aamulla lavetilla työmaalle, kone kyydissä, ajaa savotasta muutaman kuorman, ajaa koneen lavetille ja kiinnittämättä sitä kuljetusta varten, siityy pätkän seuraavaan kohteeseen. Jopa kolme – neljäkin kohdetta päivässä.
Lakia siinä rikotaan, mutta kylätiellä tai metsäautotiellä sen ymmärtää.
Kurussa kävi kerran niinkin, että lavetti ei päässyt mäkeä ylös, jolloin ajokone tuli pois kyytistä ja nousi mäen itse. Mäen päällä takaisin auton päälle.
Tässä on männiköstä tulossa semmoinen jatkuvan kasvatuksen metsä.
Tuollaiseen kalliokkoon sopiikin hyvin jatkuvakasvatus. Maisema säilyy eikä tule eteen hankalaa viljelyä kiviporan avulla.