Pakurinviljely on korkeatuottoinen sijoitus, jossa pakurikääpä istutetaan heikkolaatuisiin koivuihin, jotka muuten harvennettaisiin tai myytäisiin energia- tai kuitupuuksi. Menetelmä perustuu tieteelliseen tutkimukseen, joka hyödyntää korkealaatuisinta pakurikääpäkantaa ja laboratoriossa tuotettuja ymppejä, jotka kokenut tiimi istuttaa metsään ammattitaidolla. Pitkäaikainen yhteistyö metsänomistajien ja metsätoimialan organisaatioiden kanssa mahdollistaa korkean tuoton ja varman kysynnän pakurille KÄÄPÄ Forestin globaalin yhteistyökumppaniverkoston kautta.
Vastuullisen metsäliiketoiminnan ja elintarvikealan edelläkävijä
Suomalaisen bioteknologiayritys KÄÄPÄ Biotechin metsäliiketoimintayksikkö KÄÄPÄ Forest on kaupallistanut ja skaalannut Itä-Suomen yliopiston ja Luonnonvarakeskus Luken kehittämän pakurinviljelyinnovaation.
KÄÄPÄ Forestin viljelyverkosto tuottaa pakurikääpää raaka-aineeksi globaaleilla markkinoilla toimiville elintarvike- ja ravintolisäalan yrityksille. Toimiala on vahvassa kasvussa, ja kysyntä terveysvaikutteisia sienituotteita kohtaan lisääntyy jatkuvasti.
Yritys kehittää ja valmistaa tuotteita sieniraaka-aineista tuotantolaitoksessaan Karjalohjalla. Elintarvike- ja ravintolisäteollisuuden yrityksille se myy Nordic Mushrooms -tuotesarjaa ja kuluttajille KÄÄPÄ Mushrooms -tuotteita. Vientiin painottuva jakeluverkosto laajenee koko ajan. Kansainvälisiin asiakkaisiin kuuluvat mm. Applied Food Sciences, PepsiCo Partners, French Mush, Viridian Nutrition ja Cien por Cien Natural sekä lukuisat muut toimialan yritykset.

Pakuriviljelmiltä loistavia kasvutuloksia
KÄÄPÄ Forestin pakurinviljelymenetelmää on tutkittu istutuskaudesta 2018 lähtien. Viljelmillä on toteutettu kasvuseurantatutkimuksia vuosina 2021 ja 2023. Tutkituista puista 98 %:ssa havaittiin selkeitä kasvun merkkejä (vaihe I), ja istutuskohdista 93 %:ssa oli merkkejä kasvusta (vaihe II). Lue lisää kasvuseurantatutkimuksesta.
Kannattavuuslaskelmat ja kasvuennusteet perustuvat 75 %:n itävyyteen. Tutkimusten tulokset ovat kuitenkin ylittäneet pakurikäävän kasvulle asetetut odotukset. Pakurin satokypsyyden arvioidaan olevan 10-12 vuotta istutuksesta. Ennusteita tarkennetaan ja menetelmää kehitetään jatkuvasti tutkimustiedon lisääntyessä.
Koivusta mahdollisesti metsätoimialan korkein tuotto
KÄÄPÄ Forestin kaupallistaman menetelmän toimivuus ja metsänomistajan tekemän investoinnin kannattavuus perustuvat huolellisesti valittuun pakurikantaan, standardoituihin ja valvotuissa laboratorio-olosuhteissa valmistettuihin ymppeihin sekä kokeneen tiimin suorittamaan ymppäystyöhön.
Metsänomistajalle yhteistökumppanuus mahdollistaa investoinnin korkean tuoton (ROI 19,6%*) ja KÄÄPÄ Forestille se takaa korkealaatuisen pakuriraaka-aineen jatkuvan saatavuuden kansainväliseen kysyntään. Pitkäaikaiset kumppanuudet metsänomistajiin ovat tärkeitä, sillä KÄÄPÄ Forest sitoutuu ostamaan viljelyverkoston tuottaman pakurisadon markkinahintaan.
Liity maailman suurimpaan pakurinviljelyverkostoon!

*Kannattavuuslaskelmat ja kasvuennusteet perustuvat 75 %:n itävyyteen. Nämä ennusteet tarjoavat arvion mahdollisesta tulevaisuuden kehityksestä, mutta todelliset kasvuluvut voivat poiketa arvioiduista. Pidätämme oikeuden tehdä muutoksia laskelmiimme ja ennusteisiimme, mikäli uusia tutkimustuloksia tai markkinatilanteen muutoksia ilmenee.
Mainos
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Haluatko kommentoida artikkelia? Voidaksesi kommentoida artikkelia sinun tulee kirjautua sisään.
Kirjaudu sisään