› Keskustelut › Metsänomistus › Miten Suomen talous saadaan kasvuun? › Vastaa aiheeseen: Miten Suomen talous saadaan kasvuun?
Olennaisin kysymys tai ongelma ei ole köyhien tai pienituloisten köyhdyttäminen. Se onnistuu nykymuotoisella verotukseen ja siirrettyyn verotukseen eli velkaan perustuvalla taloudenpidolla ihan itsekseen kun julkisen sektorin velka nousee sille tasolle, ettei sitä enää voi hoitaa ilman merkittäviä tasapainotustoimia. Tällöin ovat oikeasti vuorossa kehitysapu, järjestöjen höpöhöpöavustukset, maataloustuet ja sote-menot. Lisäksi valtiohallinnosta lähtee puolet pihalle. Kunnissa lopetetaan hömppä.
Stadighin kysymys ja samalla myös minun kysymykseni on, että miten talouskasvulle luodaan edellytykset?
Talouskeskustelumme on juuttunut nollasummapeliksi savuavien talousraunioiden äärellä. Mitään ei uskalleta tehdä, koska joku menettää jonkun edun. Liian moni roikkuu tukiutareessa ja perustaa toimintansa avustuksiin. Ei talous näin toimi. Mitään uutta ei synny. Kenellekään.
Yrittäjänä olen taipuvainen optimismiin, mutta pelkään, että muutosten tekeminen on vaikeaa, koska niin julmetun moni ihminen työskentelee julkisella puolella ja äänestää kaikkia uudistuksia vastaan, koska sosialismi ruokkii heidät. Tai niin he kuvittelevat omassa puolueagitaattoreiden ruokkimassa ideologiassaan. Lisäksi meillä on valtava eläkeläisten joukko, joka tuskin haluaa tinkiä mistään, vaikka varmasti kantaa huolta lastensa tulevaisuudesta.
15 vuotta on aivan älyttömän pitkä aika yhden kansakunnan pelata nollasummapeliä. Nyplätä kaikenlaista kivaa kun rahaa kuulemma on.
Oma talouskasvuajatteluni perustuu aivan yksinkertaiseen kaavaan. Yrittämisestä ja työllistämisestä tulee tehdä kannattavaa. Tämä resepti toimii aivan varmasti ja hyödyttää koko yhteiskuntaa.
Suomessa on n.550 000 mikroyritystä ja -yrittäjää. Tämä on aivan valtava joukko ihmisiä, joiden toimeliaisuuden lisäys näkyy taatusti.
Meidän tulee ihan ensiksi päästä pois nollasummapelistä ja keskusjohtoisesta rahojen jaosta avoimempaan talouteen.
Ihmiset ja yritykset tietävät aivan taatusti paremmin miten rahat kannattaa käyttää kuin yksikään hallinnon byrokraatti. Heitäkin tarvitaan, mutta he eivät luo mitään uutta vaan ainoastaan rakentavat säädöksiä eli interventioita ihmisten ja yritysten elämään.