Keskustelut Puukauppa Uusi ajatus puun hinnoitteluun Vastaa aiheeseen: Uusi ajatus puun hinnoitteluun

Vastaa aiheeseen: Uusi ajatus puun hinnoitteluun

Keskustelut Puukauppa Uusi ajatus puun hinnoitteluun Vastaa aiheeseen: Uusi ajatus puun hinnoitteluun

JamesJesse

Tämä ehdottamani hinnoittelumalli ei muuta tilannetta lenkojen ja viallisten tukkien osalta nykyisestä mitenkään, eli kuski raakkaa huonot silmällä ja pölkky menee kuidun hinnalla. Tämä tietysti ihan reilua myöskin, ja kannustaa metsänomistajaa kasvattamaan laadukasta puuta.

Ehdottamani malli kannustaisi tukkia suosivaa ostajaa käyttämään eri mittoja monipuolisemmin, jolloin ostaja saisi tukin varsin optimaalisesti hyödynnettyä, kuten toki halutessaan nykymallillakin. Nykysysteemillä käytössä voi todellisuudessa olla vain muutama mitta, sekä niitäkin voidaan ääritilanteessa käyttää ”väärin” jolloin syntyy vahinkoa metsänomistajalle.  Näin periaatteellisena ajatuksena, katkonta joka riippuu yksin ostajasta ei saisi vaikuttaa myyjän saamaan puukauppatuloon. Sen ristiriidan tämä malli ainoastaan korjaisi.

Kokorunkohinnoittelu ei oikein suoraan kannusta kasvattamaan laadukasta tukkipuuta, joten en itse ainakaan ole kokorunkohinnoittelusta kiinnostunut näin puun myyjän ominaisuudessa, kun koetan myydä hyvälaatuista tukkia.