Keskustelut Tekniikka metsäkone yrittäjä Vastaa aiheeseen: metsäkone yrittäjä

Vastaa aiheeseen: metsäkone yrittäjä

Keskustelut Tekniikka metsäkone yrittäjä Vastaa aiheeseen: metsäkone yrittäjä

metsä-masa

Metsuri motokuskin näkökulma pienen ja ison metsäkoneyrityksen sopivuus vertailu  on hyvä, mutta alueelista vaihteluakin niissä voi olla ?

Täällä Itä-Suomessa om ollut aivan viime vuosiin asti hieman väärä asenne varsinkin isojen koneyritysten kuljettajien toiminnassa, harvennus- ja erikoiskäsittely kohteilla. Leimikon avohakkuu alueet on tullut käsiteltyä normaalisti, hyvin, mutta varsinkin ensiharvennusten tullessa vastaan, silloin alettiin pyrkiä pois kohteelta ja tilattiin lavettia siirtoon.

Tietenkin syynä voi olla, että kohteet, kohde oli päätehakkuukoneelle hieman sopimaton tai pelättiin ammattitaidon riittävyyttä, ja totutun tuottavuuden laskua, selityksiä ja vertauskuvia aina löytyi. Pahimmillaan leimikoita jäi kesken ja leimikon lopetus tehtiin sen pienen yrittäjän toimesta, jolla kalustokin oli astetta sopivampaa ja asenne kohdallaan nuoren metsän käsittelyyn.

Tällä hetkellä tilanne on tasapainossa. Metsä Gruup on parantanut  nuorten metsien korjuun laatua ja Mhy.n korjuupalvelu on valinnut  korjuu esimiehen joka rajaa ja ketjuttaa leimikot, hoitaa tie- ja varastoasiat ja hoitaa yhteydet metsänmyyjiin, ” tätä toiminta mallia arvostetaan myyjien taholta ” !