Keskustelut Metsänhoito Mitä tehdä kirjanpainajien munimille kuusille? Vastaa aiheeseen: Mitä tehdä kirjanpainajien munimille kuusille?

Vastaa aiheeseen: Mitä tehdä kirjanpainajien munimille kuusille?

Keskustelut Metsänhoito Mitä tehdä kirjanpainajien munimille kuusille? Vastaa aiheeseen: Mitä tehdä kirjanpainajien munimille kuusille?

Pete

Virallista tutkimustietoa ei taida olla, mutta kyllä auttaa erittäin hyvin.

0,5 prosentin seos. Ei tarvitse kastella tippuvan märäksi ja myöhemmin tuleva sade ei haittaa.

Valtamenetelmää tästä ei tule vaikka kuusikot tuhoituisivat. Pyrkimys kemikaaleista pois on niin voimakas. Eikä muutenkaan toimisi laajassa mitassa. Ajoitus on kuitenkin sikäli tarkkaa, että ennen kuoriaisten poistumista täytyy olla asialla. Toisekseen tekijät puuttuvat, ostopalveluna tätä ei tulla tarjoamaan. Jää yksittäisten metsänomistajien marginaaliseksi tekemiseksi, mutta teho sinällään on kyllä hyvä. K Z myyntilupa on päättymässä, jotain tulee tilalle varmasti.

Pystypuiden ”ennakkokäsittelyä” en ryhtyisi tekemään. Vaikka aukon reunapuut kuivuvat, niin kuitenkin harvemmin tuho leviää siitä. Jos leviää niin kuvio on muutenkin altis kirjanpainajalle. Jättää ne kuivat siihen pystyyn, varjostavat aikansa takana olevia ja antavat niille aikaa sopeutua uuteen pienilmastoon. Tietysti aina tämä ei toimi. Ja on inhimillistä, että luurankokuusikon katselu siinä aukon reunassa ottaa koville.

On hyvä idea viljellä tai uudistaa luontaisesti lehtipuulla/männyllä  kuusella uudistettavan aukon reunat.