Keskustelut Luonto Ilves ja muut suurpedot Vastaa aiheeseen: Ilves ja muut suurpedot

Vastaa aiheeseen: Ilves ja muut suurpedot

Keskustelut Luonto Ilves ja muut suurpedot Vastaa aiheeseen: Ilves ja muut suurpedot

MIISU4F

Ihminen itse *kouluttaa* pedot olemaan rohkeita.

Ajoin viime kesänä yöllä kymppitietä. Lopetin vhp, hirvien ja kauriiden laskemisen kohta Forssan jälkeen.

Laskin ajonopeuden 100 -> 80 km.n tunnissa, jopa alle ,niillä metsäisemmillä kohdilla.

Ilveksiä ei tarvitisisi tappaa yhtään.

Häirikkösudet ja karhut on nekin ihmisen aikaansaamia. Metsäselkosia hakataan, elinkelpoinen erämaa pienenee. Lammas,-hunaja-poro ym taloudelle pitää antaa elinkeinona toki kaikki tuki ja aitausmateriaali, vartijakoiraskin vaikka mutta turha syyttää kasvavaa susi ja karhukantaa siitä, että ihmisen omilla toimillaan on saattanut ne rohkeiksi tulemaan apajille asutuille seuduille.

 

Sitten kun hirvieläinkanta on saatu edes sen verran kohtuulliselle tasolle, ettei öisin ajaessa tarvitse aina pelätä kolaria ( sen vuoksi tykkään mieluiten kulkea junalla- kun sinne Etelä- Lounais Suomeen päin ajaessa ei voi välttyä joltain kauriskohtaamiseslta) niin sitten kun kanta harvenee, metsätuho sorkkaeläinten toimesta pienenee, voi alkaa puhua, onko petoeläimiä liikaa.

Ilveksiä nyt ei ainakaan ole, se on hyvin vaaraton; vaarattomampi ainakin kuin moni erään ääripuolueen holtiton metsästäjäkansanedustaja…

Ihminenkin on ihmiselle vaarallisempi kuin yksikään Suomen kamaralla elävä peto. Ihmine tappaa omat ja kaverinsa jälkeläisetkin.. Ollaan olevinaa niin luomakunnan kruunua että.

Metsästäjiäkö varten täällä vaan saa metsätalouden harjoittajat ja tiellä kulkeva kansa kärsiä ylisuuresta hirvieläinpopulaatiosta.

Petojen tappaminen on vain hupia, ei mitenkään ylpeyden aihe vaikka olisi kuinka kansanperinne.

Ihminen on luonnon tasapainon pahin häirikkö.