› Keskustelut › Metsänomistus › Pakurikäävästä lisätuottoa metsänomistajille. › Vastaa aiheeseen: Pakurikäävästä lisätuottoa metsänomistajille.
Pakurikääpää on käytössä joka viikko tinktuurana. Tein viime syksynä tuoreesta pakurista ohuita suikaleita ja kuivatin pannuhuoneessa kattilan päällä astiassa. Suikaleet sitten lasipulloon ja 80% viruvalgeeta päälle niin että pullo täyteen ja sitä sitten useamman kuukauden piilottelin kaapissa. Sitten tässä keväillä keitin eri pakurista teetä ja siinä vaiheessa tinktuurasta oli juotu jo puolet joten lisäsin sen keitetyn pakuriteen sinne tintuuraan joten sain tuplauutoksen ja taas pullon täyteen viinaa! tällä kertaa tosin enää 40% vahvuista. Tuossa tuplauutos juomassa on enämpi niitä hyviä aineita kuin pelkässä alkoholiuutoksessa. Tinktuuraan kun saatan kaataa vielä sekaan sitruunan ja inkiväärin keittovettä, niin on se sitten kumma jos ei tauit pysy loitolla! ainakin suun bakteerikanta menee uusiksi.