› Keskustelut › Metsänhoito › Valikoituvatko metsäalalle heikkolahjaisimmat yksilöt? › Vastaa aiheeseen: Valikoituvatko metsäalalle heikkolahjaisimmat yksilöt?
Uteliaisuus voitti, piti kurkata vielä.
Kiitos GLa:lle ”hirvimyrkkyasian” selvittämisestä. Pitää miettiä vielä sekin vaihtoehto, onnistuuko Trico-ruiskutus omana harrastetyönä. Palveluna sen ruiskutus on kaiketi liian kallista. Aika öklöttävä harrastus olisi. Harrastan kirjallisuutta, mitä sinä? Lampaanrasvan levitystä!
En heittänyt sitä metsäsuunnitelmaa ihan fyysisesti roskikseen, vaan suhtautuminen tuli hyvin kriittiseksi. Alkuun teos näytti ihan hyvältä. Hakatulta aukolta saatu puumääräkin oli arvioitu siinä yllättävän tarkkaan oikein. Aukkokuvion käsittely ja taimikon aikaansaanti näkyy kuitenkin olevan aivan lottoarvontaa. Eli siinä oli ensimmäinen musta aukko, johon uusi metsänomistaja putosi.
Nyt kysyisin vielä jatkuvan kasvatuksen asiasta. Tiedotusvälineistä näkyy tulevan tietoiskuja, miten se on parempi kuin avohakkuisiin perustuva. Metsänomistajan ei tarvitse tehdä mitään, metsä säilyy metsänä ja metsätulo on suurempi. Lieneekö tässä taas se tilanne, että jos joku asia näyttää liian hyvältä ollakseen totta, niin se ei ole totta.
Sain käsiini kirjan Sauli Valkonen. ”Jatkuvasta kasvatuksesta”. Kaikki, mitä olet aina halunnut tietää metsän jatkuvasta kasvatuksesta.
Yksinkertainen kysymys. Onko tämä paras saatavissa oleva tietolähde, jos haluaa puolueetonta tietoa jatkuvapeitteisen kasvatuksen eduista ja haitoista?