Käyttäjän Vorresteri kirjoittamat vastaukset
-
Tere,
Viime kevään keskiarvo oli n. 2000 paakkutaimea päivälle. 6 tunnin istutuspäiviä 300-350 taimen tuntivauhdilla, jolla työjälki kestää vielä kriittisenkin arvioinnin. Enempää ei kannata ahnehtia jos seuraavanakin päivänä meinaa olla tuoreessa iskussa.
Taimilaatikot kannoin tarvittaessa aukolle valmiiksi sopivasti sirotellen, tarkoitukseen vartavasten tuunatulla putkirinkan aihiolla. Tarkoitus, että vakka tyhjenee aina täydennyspaikan liepeille. Työssä käytän tuplavakkaa, jossa järkevä kertalatinki n.180 taimea puulajista riippuen.
Pienellä työnsä suunnittelulla vähentää tässäkin turhia (tuottamattomia) askeleita huimasti. Ihan niinkuin raivuulla ja manuhakkuussakin.
Yrittäjähinta työlle n.20c+alv puulajista riippuen. Keväällä tehdään sen verran puskuria, että oikean talven tullessa voi vähentää työpäiviä ja keskittyä hiihtohommiin.
Vorresteri 25.1.2018, 13:37Jos oikein pöpelikköä ja puissa pakkaslunta, niin käynnin varmistamiseksi vaimon sukkahousut kopan päälle talvisarjan lisäksi on oiva apu.. Liipasin kahvassa joskus joku kevyt pussukka suojaamassa pahimmilla keleillä. Ja tietty jäänesto kyllästys kriittisiin paikkoihin.
Talvella en koskaan jätä sahaa yöksi metsään. Aamut sujuu vähemmällä temppuilulla. Jonsered 2256w.
Vorresteri 2.12.2017, 21:40Jonseredin takuu-,huolto- ja varaosa-asiointi on itsellä hoitunu Husqvarnan logolla varustetuissa liikkeissä aina asiallisesti ja ripeästi.
Hankkijalta tingittyä hintaa 2256lämpömallille karvan alle tonnin.
Teränä käytän scarletin peltikiekkoa myöskin teroituksella ”arto”, ja leikkaahan se. Ilman maa-/kiviosumia pyyhkäisyteroitus kerran pariin päivään.
Vorresteri 2.12.2017, 15:09Tere,
Itsellä käytössä jo toinen Jonseredin 2256w, jos tällä sahalla ei pärjää niin on väärä metodi väärään paikkaan. Touhuan ammatikseni metsässä ja käsiteltyjä hehtaareja vuosittain n. 120-150, joten sellaisesta perspektiivistä ponnistettu kyseinen puolto. Yhtään sahan takia kesken jäänyttä päivää ei ole pariin vuoteen tullut. Varasahoina lavalla kulkee jonsun 2245 ja vanha 2256.
Vanhempaan sahaan vaihdoin kerran kytkinasetelman ja kahvoja hitsattu parikertaa, eli suhteellisen vähällä remontilla meni vajaa 2v. päivittäiskäytössä.
Valjaat, kiihtyvyys, voima ja hyvä talvikäyntivarmuus, siinä pointteja tämän sahan puolesta. Toki muillakin saman kokoluokan ammattisahoilla toimeen tulee..