Käyttäjän Visakallo kirjoittamat vastaukset
-
Petkeles: ”Alan ammattilaisille suurin kuormittaja ovat suomalaiset metsänomistajat.”
Kyllähän tuo asenne on kieltämättä huomattu näiden vuosien aikana Petkeleksen kannanotoissa, mutta se ei onneksi tarkoita sitä, että itse asia olisi näin. Yleensäkin, jos asiakkaan kohtaaminen missä tahansa työtehtävässä tuottaa jatkuvia ongelmia, vika ei aina välttämättä olekaan asiakkaassa, vaan silloin pitää vakavasti harkita työkuvan muutosta tai kokonaan alan vaihtoa.
Millähän kriteereillä se Arvometsä mahtaa niitä postituksiaan tehdä? Ei ole vielä kirjeitä tänne tullut, mutta niitä odotellessa…
Lainaus aloituksen linkin tekstistä herättää ajatuksia. Fingridin linjojen lisäksi tulevat myös voimaloiden tarvitsemat omat sähkölinjat. Kyllä korvausasiat on jo pakko saada vastaamaan tätä päivää. Onko tietoa, kuinka suuri osa sähkölinjojen alle jäävästä maasta menee pakkolunastuksen kautta?
”Kantaverkon käytössä 60 tuhatta hehtaaria maata. Fingrid onkin jo nyt suurin yksittäinen metsäntuhoja Suomessa. Seuraavan kymmenen vuoden kuluessa suunnitelmissa on 3600 kilometrin verran uutta tai levennettyä johtokatua. Tämä tarkoittaa yli 20 000 hehtaarin, pääosin metsämaan käyttöönottoa ja raivaamista.”
Älähän nyt Tolopainen turhaan synkistele. Vaikka se noutaja aivan varmasti meille kaikille henkilökohtaisesti tuleekin, ihminen on pahuksen neuvokas, sopeutuvainen ja ja sitkeä laji.
Jaa, se on sitten MJO:n mielestä vänkäämistä, jos täällä kysyy jotain sellaista, mitä ei oikeasti tiedä. Mitä MJO:n omaan kysymykseen tulee, niin en ala etsiä rahoitusta ydinvoimalalle, koska minun ei sitä tarvitse tehdä. Eihän sitä ole tarvinnut tehdä tuuli- ja aurinkoenergialle, eikä kaikelle siihen liittyvälle sähkö-infrallekaan. Mehän sen kaiken kuitenkin viimekädessä nyt ja jatkossa maksamme. Tiukkaa vain tahtoo infran rakentajillakin tehdä, kun ei ole rahaa asiallisesti korvata edes käyttämiensä ja rikkomiensa yksityisteiden tiekunnille, kun ovat rakentaneet Fingridin liki 300 km pituista Järvilinjaa Vaalasta Joroisiin. Kun maksuja on kyselty, on vastaus ollut, ettei sellaiseen ole varattu rahoitusta. Tästä kertoi MT.
Tämän palstan reva-porukka on häpeäksi koko Suomen koulutetummalle kansanosalle, joka on enimmäkseen aivan asiallista ja fiksua väkeä. Todennäköisesti kysymys on kuitenkin vain yhdestä häiriintyneestä ihmisestä, joka eri nimimerkkejä käyttäen purkaa turhautumistaan ja huonoa oloaan meihin muihin epäasiallisilla kommenteillaan.
Voisitko MJO hieman avata tuota ydin- ja vesivoiman hintaa? Miten siis eri sähkön tuotantomuotojen hinta määräytyy? Eikö ne kaikki olekaan markkinaehtoisia?
Onkohan kukaan sanonut reva-Hannalle, että tämä on vähän yksinkertainen? Tämä kun sekoittaa joka kerta hyvin vapaan metsälain ja yhteiskunnan eri tahojen yhä omituisemmiksi käyvät vaatimukset. Nehän ovat kaksi aivan eri asiaa!
Nyt kun tuota tietämystä ja asiantuntemusta on paikalla, niin kertokaapa, miksi sähkö maksaa nyt kaksi kertaa enemmän kuin ennen, ja sen siirto kolme kertaa enemmän kuin ennen? Eihän luoja tuulesta ja auringosta ole laskua tietääkseni kenellekään lähettänyt. Kivihiili on kallistunut, mutta eihän sillä käytännössä enää sähköä tuoteta.
Metsä on siinä mielessä erikoinen omaisuusmuoto, että kaikilla tuntuu olevan oikeus sitä sorkkia kuloistenkin mielihalujensa mukaan, eikä Yle tee tässä poikkeusta. Eipä tunnu nykyisin monillakaan käyvän mielessä, että metsätkin ovat jonkun omaisuutta kaikkine omistajan vastuineen ja velvoitteineen. Miltähän mahtaisi tuntua, jos vaikka ihmisten asumista sorkittaisiin samaan tapaan päivästä toiseen? Joka kotiin voisi kuka vain pölähtää kuin hollitupaan ja alkaa esittää mielipiteitä ja vaatimuksia.
Urbaani sanakirja: Ennen vanhaan hollitupa oli kievari, josta ylempiarvoiset henkilöt ja virkamiehet saivat matkoillaan kyydityksen talonpojilta ilmaiseksi. Nykyisin on sanonta että ”tulla kuin hollitupaan” jos halutaan kuvata röyhkeää ja vaativanoloista ilmaantumista johonkin paikkaan, olettaen että voi olla kuin kotonaan ja vaatia muita palvelemaan itseään ilman vastiketta.