Käyttäjän Visakallo kirjoittamat vastaukset
-
IL: Tähän mennessä Eurooppa on tukenut tuoreen arvion mukaan Ukrainaa 130 miljardilla eurolla ja Yhdysvallat 115 miljardilla eurolla.
Ainakin minulle oli yllätys, Että Yhdysvaltojen osuus Ukrainan tukemisessa on ollut noinkin suuri, eli lähelle saman verran kuin Euroopan. Tämän takia on hyvinkin ymmärrettävää, että Yhdysvallat haluaa olla mukana rauhanneuvotteluissa.
Näinhän se on. Ainakin Vantaan Energian Suomen suurimmassa jätevoimalassa Kehä III varrella Italian jätettä palaa paljonkin, vaikka jätteenkeräysalue on koko Uusimaa Porvoosta Hankoon ja Helsingistä Nurmijärvelle!
Jotain ehkä kertoo sekin, että 1,5 vuoden sopimuksia myydään nyt vähän päälle 7 sentin hintaan ja pienellä kuukausimaksulla.
Olisiko se ollut ennemminkin valistunut arvaus. Viime kesän jälkeen on Suomeen taas tullut lisää tuuli- ja aurinkovoimaa, joten on sitä kautta oletettavaa, ettei sähkö kesällä paljoa maksa, ja vaikka maksaisikin, niin eihän sitä paljoa silloin tavalliselta ihmiseltä kulu.
Kansanedustaja Tere Sammallahti (kok) toivoo, että Suomeen voitaisiin sijoittaa muissa maissa syntynyttä ydinjätettä. Sammallahti näkee, että lakimuutoksella päästäisiin kiinni satojen miljardien eurojen markkinaan.
Tässäkö se Suomen tulevaisuus sitten on? Olemme EU:n syrjäinen ja lähes asumaton ”Siperia”, jonne mahtuu köyhien alkuasukkaiden sekaan myllyt, aurinkomanttaalit, kaivokset ja ydinjätteet.
Vielä noista mummojen ja vaarien kovakulkuisista sähköpyöristä sen verran, että tekniikka on kyllä mennyt eteenpäin, mutta ihminen on pysynyt samana. Ennenkin jälkikasvu pohti, että mitä ostaa vaarille tai mummolle syntymäpäivälahjaksi. Joku ehdotti radiota, -ei käy, eihän se kuule mitään! Ostetaan televisio, -ei käy, eihän se näe mitään! No, -ostetaan sitten mopo!
Nyt kuulokkeet, kännykkä ja sähköpyörä tarjoavat samat mahdollisuudet tasapuolisesti kaikenikäisille!
Nostokoukku on valitettavasti oikeilla jäljillä. Kohti keinotodellisuutta mennään koko ajan, halusimme tai emme. Kaikkihan alkoi jokamiehen nokialaisista ja siitä, ettei kukaan puhunut bussissa vieruskaverinsa kanssa, vaan lähes jokainen puhui kovaäänisesti kännykkään. Nyt ei sitten puhuta, kuulla, eikä juuri nähdäkään, kun pyörällä ajaessa on luurit korvissa ja katse nauliintuneena toisessa kädessä olevaan kännykkään. Tämä oli ennen vain nuorten juttu, mutta on levinnyt myös eläkeikäisten pyöräilijöiden keskuuteen. Ajonopeuttakin saattaa olla mummolla ja vaarilla melkoisesti, kun lasten 70v. lahjaksi ostama sähköpyörän akku on hyvässä latingissa!
Metsäpuolella vastaava ilmiö näkyy siinä, että uskotaan mieluummin niitä kännykästä näkyviä leimikkotietoja, kuin omia silmiä, relaskooppia ja mittasakseja.
Tupakka on ollut hyvin usein syynä metsäpaloon niin täällä Suomessa kuin maailmallakin. Maastossa liikkuva henkilö ei välttämättä ole se suurin riskitekijä, vaan auton ikkunasta heitetty savuke on se todennäköisin, eli mitä enemmän mailla on teitä, sitä suurempi on metsäpaloriski. Toki tiet taas puolestaan mahdollistavat aivan ratkaisevasti metsäpalojen sammutuksen.
Korkealla paikalla oleva 300 metrin mylly saattaisi lähettää tuulen mukana palavaa materiaalia melko kauas. Uskoisin, että täällä Suomen viranomaiset vaativat myllyihin automaattisen sammutusjärjestelmän.
Valtava metsäpalo syttyi Kalajoella 26. heinäkuuta 2021 Raution kylästä seitsemän kilometriä lounaan suuntaan. Alueella oli voimassa metsäpalovaroitus. Paloa on luonnehdittu Suomen suurimmaksi yli 50 vuoteen. Tuulivoimatyömaalta lähteneessä laajassa metsäpalossa tuhoutui noin 227 hehtaaria metsää. Palossa ei aiheutunut henkilövahinkoja. Paloa oli sammuttamassa kaikkiaan noin 250 henkilöä. Sammutustyöt kestivät useita päiviä. IS